Пляцок "Очі Цариці": красивий ззовні та смачний всередині
Результат вас приємно вразить

Пляцок "Очі Цариці"/Фото: скрін
Торт "Очі цариці" особливо красиво виглядає на святковому столі. Доведеться докласти трішки зусиль, але повірте – результат того точно вартий. Гармонія бісквіта, заварного крему, желе та шоколадної глазурі здатні вразити кожного.
Інгредієнти:
Для білого тіста нам потрібно:
- білки 6 шт.
- цукор 230 г.
- крохмаль кукурудзяний 130 г.
- оцет 1 ст.л
- олія 80 мл.
Спершу дуже добре збиваємо білки із цукром, додаємо крохмаль і перемішуємо вже на низьких обертах міксера.Потім додаємо оцет, олію і знову все перемішуємо.
Коричневе тісто:
- жовтки курячі 6 шт. + 2 яйця
- цукор 100 г.
- борошно 100 г. + розпушувач 10 г.
- какао 2 ст.л
- олія 80 мл.
Жовтки з яйцями збиваємо до пишної маси, просіюємо борошно з розпушувачем та какао. Все перемішуємо міксером та в кінці вливаємо олію. Викладаємо на деко застелене пергаментом спершу коричневе, потім біле тісто (та за допомогою шпажки робимо візерунок). Випікаємо при 190 градусах 30-40 хв. Потім охолоджуємо та розрізаємо навпіл корж.
Заварний крем:
- молоко 500 мл.
- цукор 100 г.
- кукурудзяний крохмаль 40 г.
- вершкове масло 300 г.
- плюс додатково зелене желе 2 уп.
- печиво колобок 300 г.
Половину молока ставимо на вогонь і варимо з цукром до закипання. В іншій розводимо крохмаль та вливаємо до гарячого, постійно помішуючи варимо до загустіння та охолоджуємо під плівкою до кімнатної температури. Потім збиваємо із мʼяким маслом і крем готовий.
Желе розводимо гарячою водою і ставимо в холодильник, щоб починало застигати.
Збираємо пляцок (краще це робити у формі застеленій пергаментом): корж-половина крему-печиво-желе-крем-корж.
Прикрашаємо і ставимо в холодильник до повного застигання. Смачного.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!