Справжній італійський рецепт пасти карбонара
Готуємо італійську класику

Рецепт пасти карбонара/Фото: istockphoto
Складно знайти людину, яка не любить італійську кухню. Вона поєднує улюблені продукти і надає їм особливого колориту. Майже у всіх стравах Італії гармонія смаків успішно доповнюється легкою пікантністю, вершковими нотами і найголовніше — неперевершеними соусами. А родзинкою та справжньою культурною спадщиною Італії, яку обожнюють у всьому світі, стала паста Карбонара.
Інгредієнти:
- 150 г спагеті
- 150 г панчети (це свиняча щоковина)
- 25-30 г сиру Грана падано
- 1 яйце
- 2 зубчики часнику
- сіль, перець
- 10 г олії
Приготування:
- в окріп вкидаємо 2 ч.л солі й закидаємо спагеті, варимо до готовності
- нарізаємо дрібними шматочками панчету, без шкірки. Італійці беруть саме її, а не бекон, але якщо не знайдете, тоді беріть бекон.
- також почистіть 2 зубчики часнику
- в холодну (не гарячу!) сковорідку видаємо панчету і часник та вливаємо трішки олії, і на невеликому вогні готуємо — це потрібно щоб жир витоплювався, а не вийшли шкварки. На сковорідку всипте добрячу порцію меленого перцю і перемішайте
- паралельно змішайте яйце і тертий сир Грана падано (італійці в карбонару використовують саме його, а не пармезан, але якщо не знайдете, тоді беріть пармезан)
- коли із панчети витопиться жир — виключаємо вогонь, і викидаємо зі сковорідки часник.
- тепер швидко перекидаємо в сковорідку варені спагеті й вливаємо 2-3 черпаки води в якій вони варились, та швидкими рухами помішуємо усю суміш — суміш води й витопленого жиру і створить емульсію, яка і робить карбонару такою смачною
- тепер вливаємо суміш яйця і сиру, швиденько розмішуємо, і можна подавати. При подачі можна ще трішки присипати тертим сиром і перцем. Всім смачного.
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні