Вівсяна каша з карамелізованою грушею та сиром з пліснявою: вишуканий сніданок для гурманів
Насолоджуйтесь ніжним смаком та ароматом цієї чудової страви!

Вівсяна каша з карамелізованою грушею та сиром / Фото: freepik
Ця вівсяна каша на мигдальному молоці з карамелізованою грушею, горішками та сиром з пліснявою – справжній делікатес, який подарує вам насолоду та енергію на весь день.
Інгредієнти
- Вівсянка (не пластівці) – 150 г
- Мигдальне молоко – 300 мл + 50 мл
- Вода – 150 мл
- Ванільний цукор – 5 г
- Суміш пряних спецій (або кориця) – 1 ч. л.
- Груша – 1 шт.
- Мед – 2-3 ч. л.
- Горішки – за смаком
- Сир з пліснявою – за смаком
- Насіння чіа та сублімована полуниця – для прикраси (за бажанням)
Приготування
- У невеликій каструлі змішати 300 мл мигдального молока та 150 мл води, довести до кипіння.
- Додати вівсянку та варити на маленькому вогні до готовності, періодично помішуючи.
- Під час варіння додати ще 50 мл мигдального молока для більш ніжної консистенції.
- Поки вариться вівсянка, зайнятися грушею.
- У каструлі з товстим дном розігріти мед до рідкого стану.
- Додати нарізану грушу та карамелізувати на середньому вогні, періодично помішуючи, до рум'яності.
- У готову гарячу кашу додати ванільний цукор та пряні спеції, перемішати.
- Викласти кашу на тарілку, зверху додати карамелізовану грушу, горішки та сир з пліснявою.
- За бажанням прикрасити насінням чіа та сублімованою полуницею.
Поради
- Замість мигдального молока можна використовувати інше рослинне молоко або звичайне коров'яче.
- Пряні спеції можна замінити на корицю або використовувати їх суміш за своїм смаком.
- Для карамелізації груші можна використовувати цукор замість меду.
- Сир з пліснявою можна замінити на інший вид сиру за своїм смаком.
- Кількість інгредієнтів можна змінювати відповідно до своїх уподобань.
Насолоджуйтесь цим чудовим сніданком! Спробуйте – вам обов'язково сподобається!
Запечена скумбрія: надзвичайно легка в приготуванні і дуже корисна.
Джерело:
Настюшка
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні