Фантастичний смаколик швидко і недорого: рецепт яблучного крамблу
Записуйте ще один рецепт божественного яблучного десерту

Простий рецепт яблучного крамблу/Фото: Jess Rice/Budget Bytes
Затишніший рецепт важко знайти, ніж цей простий яблучний крамбл. Спробуйте раз, і готуватимете його постійно. Яблучний крамбл — це класичний британський десерт із шарами нарізаних яблук і ніжним пісочним тістом. Він поєднує всі приємні смаки яблучного пирога, але з набагато меншими зусиллями.
Інгредієнти
Тісто для посипки
- 6 ½ столових ложок (85 грамів) вершкового масла, охолодженого та нарізаного кубиками плюс ще трохи для змащування форми
- ⅔ склянки борошна
- ⅓ склянки цукру
- ¼ чайної ложки солі
Наповнення
- 5 середніх яблук
- ⅓ склянки цукру
- 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю
- 1 чайна ложка меленої кориці
- 1 чайна ложка імбирного порошку
- ⅛ чайної ложки солі
- 2 столові ложки лимонного соку
Лайфгаки для найкращого результату
Ваше масло має бути холодним. Його краще нарізати невеликими кубиками та зберігати в холодильнику, поки ви не будете готові до використання.
Вам потрібні маленькі грудочки масла, цукру та борошна по всьому тісту, а не однорідна суміш. Надмірне змішування може створити більш щільну, менш розсипчасту структуру.
Поставте тісто на 10 хвилин у морозильну камеру перед тим як додати його до яблук. Це ще один трюк, щоб переконатися, що начинка залишається розсипчастою та тримає форму.
Щоб вдосконалити рецепт, ви можете додати до яблук різні горіхи.
Спосіб приготування
- Розігрійте духовку до 180 градусів і змастіть маслом форму для запікання. Відкладіть форму. Для тіста додайте вершкове масло, борошно, цукор і сіль в миску середнього розміру.
- Добре змішайте інгредієнти вручну, подрібнивши на маленькі шматочки, і заморозьте тісто в крихту на 10 хвилин.
- Почистьте яблука, вийміть їх серцевини і наріжте тонкими скибочками. Помістіть нарізані яблука в миску і додайте цукор, кукурудзяний крохмаль, корицю, імбирний порошок, сіль і лимонний сік. Все добре змішайте й викладіть у форму для випікання.
- Викладіть з морозильної камери тісто й посипте ним яблука зверху. Випікайте 40-45 хвилин або як тільки крихта зверху стане золотисто-коричневою.
- Подавайте з кулькою морозива зверху. Смачного!
Раніше ми писали про те, як приготувати салат з кукурудзою, огірком та сиром.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!