Така печінка сподобається кожному: простий рецепт із вершковим соусом
Дуже смачна страва з бюджетного субпродукту

Печінка у вершковому соусі/Фото: кадр з відео
З печінки можна зробити не лише смачний паштет, а й подати її як самостійну страву. Куряча печінка за цим рецептом виходить дуже м’яким, з ніжним вершковим смаком.
Рецепт печінки у вершковому соусі: інгредієнти
- печінка куряча - 500-550 гр
- вершки - 250 мл (від 10% жирності)
- цибуля - 2-3 шт.
- морква велика - 1 шт.
- сіль - 1 ч. л.
- хмелі-сунелі - 1 ч. л.
- коріандр - 1 ч. л.
- перець чорний - 1/2 ч. л.
- олія для смаження
Спосіб приготування печінки у вершковому соусі:
- На розпечену пательню додати олію. Цибулю та моркву нарізати напівкільцями і перекласти на пательню. Обсмажувати до золотистого кольору.
- Печінку промити добре, прибрати все зайве, нарізати невеликими шматочками, щоб добре просмажилась печінка і додати до засмажки. Перемішати і обсмажувати під закритою кришкою до практично готовності періодично помішуючи на невеликому вогні.
- Далі додати сіль, коріандр, перець, хмелі-сунелі, перемішати і залити вершками.
- Тушкувати ще 5 хвилин до випаровування вершків постійно помішуючи, щоб не пригоріло нічого.
Затишніший рецепт важко знайти, ніж цей простий яблучний крамбл. Спробуйте раз, і готуватимете його постійно. Яблучний крамбл — це класичний британський десерт із шарами нарізаних яблук і ніжним пісочним тістом. Він поєднує всі приємні смаки яблучного пирога, але з набагато меншими зусиллями.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні