Раз скуштуєте і будете готувати знову і знову: рецепт яєць по-шотландськи
Це популярна британська закуска, яка часто подається у пабах

Яйця по-шотландськи — традиційний варіант британської закуски/Фото: кадр з відео
Період шалених цін на яйця минув, а значить можна експериментувати з цим продуктом. Пропонуємо приготувати яйця по-шотландськи, які точно не залишать вас байдужими.
Традиційні яйця по-шотландськи насправді взагалі не є шотландським рецептом: страва походить із Англії. Це популярна британська закуска, яка часто подається у пабах із теплим соусом-діпом, який може варіюватися від солодкого до солоного.
Яйця за цим рецептом ви точно приготуєте знов. В рецепті фудблогерка розповіла, як зробити яйця по-шотландськи в духовці і мультипечі, якщо не хочете смажити в фритюрі.
Рецепт яєць по-шотландськи: інгредієнти
- 5 яєць
- 500 г фаршу яловичина-свинина
- петрушка і зелена цибуля,
- 1,5 ч.л. солі,
- по 1/2 ч.л. меленого перцю, часнику і паприки
- 2 ст.л. соусу чилі
- панірування: 1 яйце, сухарі білі, борошно
- олія для фритюру
Спосіб приготування яєць по-шотландськи дивіться у відео.
Під час приготування варто враховувати деякі нюанси:
- яйця кладемо одразу в киплячу солону воду і варимо рівно 5 хвилин, після варіння одразу опускаємо в дуже холодну воду
- готові запаніровані яйця готуємо в фритюрі рівно 5 хвилин
- якщо хочете приготувати яйця в мультипечі або духовці то обовʼязково їх збризніть/змажте олією і запікайте 10 хв при 200 градусах, для мультипечі думаю буде достатньо 7-8 хвилин
З печінки можна зробити не лише смачний паштет, а й подати її як самостійну страву. Куряча печінка за цим рецептом виходить дуже м’якою, з ніжним вершковим смаком.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!