Бандуряники: старовинний рецепт забутої української страви

Рецепти 10:22 - 05 жовтня 2021

Страва готується з простих інгредієнтів і виходить дуже смачною

рецепт

Фото: Рixabay/ Автор - Juan Carlos Rodríguez Clavijo

Бандуряники - це страва з довгою історією і відмінним смаком. Розповідаємо, як приготувати старовинну страву української кухні.

Головним інгредієнтом цієї страви є картопля. Раніше бандуряники запікали у печі, а зараз їх готують в духовці.

Інгредієнти:

  • Картопля - 800 г;
  • Цибуля - 2;
  • Часник - 2-3;
  • Сметана - 1 ст. л;
  • Борошно - 3 ст. л;
  • Яйце - 1 шт;
  • Рослинна олія для смаження;
  • Печериці - 220 г;
  • Сметана - 190 мл;
  • Вершкове масло - 2 ст. л;
  • Вода - 150 мл;
  • Сіль, чорний перець - за смаком;
  • Сир твердий - за бажанням.

Картоплю, цибулю та часник натріть на дрібній тертці. Додайте 1 яйце, 1 ст. ложку сметани і 2 ст. ложки борошна. На розігрітій сковороду обсмажте суміш - ложкою викладайте картопля на розігріту олію, у вас мають вийти деруни.

Далі приготуйте соус: на розтопленому вершковому маслі обсмажте цибулю, додайте шампіньйони, сіль та перець за смаком. Потім додайте борошно і швидко перемішайте соус. Додайте воду зі сметаною і проваріть соус п'ять хвилин.

У горщики для запікання або форму налийте на дно трохи соусу, а зверху покладіть бандуряник. Повторюйте шари, доки не заповните горщик. На верхні бандуряник налийте трохи соусу і за бажанням присипте сиром. Запікайте 15 хвилин при температурі 190°С.

Раніше ми розповідали, як приготувати старовинну козацьку страву.

Джерело: Мeta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
0 коментарів