ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Смачний та наваристий капусняк: традиційний рецепт

Рецепти 14:30 - 23 лютого 2025

Готується така перша страва просто, а в результаті виходить ароматний суп

Смачний та наваристий капусняк: традиційний рецепт

Рецепт капусняка/Фото: скрін

Капусняк – дуже поширена страва української кухні. Основним її інгредієнтом є квашена капуста. Саме вона надає капусняку особливого аромату й кислуватого смаку.

Інгредієнти:

  • 500 г квашеної капусти;
  • 2-3 картоплини;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 300-400 г м’яса (в ідеалі свиних реберець);
  • 1-2 ст. л томатної пасти;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 2 лаврові листки;
  • 3-4 горошини чорного перцю;
  • Сіль, перець за смаком;
  • Олія для смаження.

Приготування:

Мʼясо обсмажити на невеликій кількості олії прямо в каструлі до румʼяності

Залити водою, приблизно 2.5 л і додати лавровий листок, перець горошком і приготувати бульйон, проваривши 40 хв (обов’язково збирайте піну, якщо з’явиться)

Додати нарізану картоплю та квашену капусту (якщо дуже кисла капуста – промити й при потребі трошки порізати) і варимо ~15 хв

Паралельно на олії обсмажуємо цибулю 5 хв. Додаємо рублений часник та натерту моркву, тоді томатну пасту і додаємо 2-3 черпаки бульйону і готуємо 4-5 хв

Перекидаємо в каструлю, проварюємо ще 7 хв, виключаємо вогонь і даємо настоятись ще 30 хв і готово. Всім смачного.

Готуватимете тільки так: найсмачніше м'ясо по-французьки

Джерело: Алекс Міль

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин