Смачний та наваристий капусняк: традиційний рецепт
Готується така перша страва просто, а в результаті виходить ароматний суп

Рецепт капусняка/Фото: скрін
Капусняк – дуже поширена страва української кухні. Основним її інгредієнтом є квашена капуста. Саме вона надає капусняку особливого аромату й кислуватого смаку.
Інгредієнти:
- 500 г квашеної капусти;
- 2-3 картоплини;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 300-400 г м’яса (в ідеалі свиних реберець);
- 1-2 ст. л томатної пасти;
- 2-3 зубчики часнику;
- 2 лаврові листки;
- 3-4 горошини чорного перцю;
- Сіль, перець за смаком;
- Олія для смаження.
Приготування:
Мʼясо обсмажити на невеликій кількості олії прямо в каструлі до румʼяності
Залити водою, приблизно 2.5 л і додати лавровий листок, перець горошком і приготувати бульйон, проваривши 40 хв (обов’язково збирайте піну, якщо з’явиться)
Додати нарізану картоплю та квашену капусту (якщо дуже кисла капуста – промити й при потребі трошки порізати) і варимо ~15 хв
Паралельно на олії обсмажуємо цибулю 5 хв. Додаємо рублений часник та натерту моркву, тоді томатну пасту і додаємо 2-3 черпаки бульйону і готуємо 4-5 хв
Перекидаємо в каструлю, проварюємо ще 7 хв, виключаємо вогонь і даємо настоятись ще 30 хв і готово. Всім смачного.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!