Соломаха: старовинний рецепт прикарпатської страви

Рецепти 09:36 - 06 жовтня 2021

Цю страву козаки любили готувати у походах

рецепт

Фото: Unsplash/ Автор - Charles Chen

На Прикарпатті, Буковині та Поділлі господині часто готували соломаху. Ця страва також була однією з найпоширеніших під час козацьких походів. Розповідаємо, як приготувати соломаху за старовинним українським рецептом.

Інгредієнти:

  • Гречана мука - 300 г
  • Цибуля - 1 шт.
  • Сало - 200 г
  • Соняшникова олія - ​​200 мл
  • Сіль за смаком.

Розведіть гречане борошно з водою, щоб вийшла рідка консистенція. Варіть суміш до загустіння, постійно помішуючи. Трохи пізніше додайте олію і проваріть тісто ще п'ять хвилин на невеликому вогні.

Наріжте сало і обсмажте його на сковороді, щоб вийшли хрусткі шкварки, потім додайте на сковороду нарізану цибулю. Коли страва приготується, додайте до неї зажарку і ретельно перемішайте.

Раніше ми розповідали, як приготувати бандуряники.

Джерело: Мeta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
0 коментарів