Книш: рецепт стародавньої української випічки

Рецепти 09:49 - 07 жовтня 2021

З цією стравою було прийнято відвідувати родичів і близьких людей

рецепт

Фото: Рexels/ Автор - Skitterphoto

Книш - це житній, рідше пшеничний хліб з борошна тонкого помелу. Ця страва була альтернативою хліба, а на свята книші випікали з начинкою і вони були головним частуванням. Розповідаємо, як спекти книші за стародавнім рецептом.

Інгредієнти:

  • Борошно - 2,5 склянки.
  • Олія  - 0,5 склянки.
  • Яйце - 1 шт.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Оцет (9%) - 1 ч. л.
  • Вода - 0,5 склянки.
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.

Для начинки:

  • Картопля - 4-5 штук.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Олія - 3-4 ст. л.

Для тіста змішуємо борошно, солі і розпушувач. Збийте яйце і додайте до нього масло, оцет та воду. Отриману рідину поступово додавайте у борошно і замісіть тісто.

Для начинки очистіть і відваріть картоплю, цибулю обсмажте на олії. Потовчіть картоплю зі смаженою цибулею. Далі розкачати товстим шаром невеликі кружечки теста і покладіть всередину начинку. Необхідно зліпити круглі булочки і випікати їх 25 хвилин при 190°С. Перед випіканням можна змастити книш яйцем.

Раніше ми розповідали, як приготувати соломаху.

Джерело: Мeta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
0 коментарів