ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Смачна та навариста солянка: так готують на Житомирщині

Рецепти 11:30 - 08 березня 2025

Справжня солянка обов'язково повинна містити велику кількість інгредієнтів, щоб суп вийшов густий і наваристий

Смачна та навариста солянка: так готують на Житомирщині

Готуємо смачну солянку/Фото: depositphotos

Солянку часто називають "чоловічою стравою". З тієї причини, що суп містить у собі велику кількість м'яса і є досить калорійним. Існує безліч рецептів приготування цієї страви. Але справжня солянка обов'язково повинна містити велику кількість інгредієнтів, щоб суп вийшов густий і наваристий. Пропонуємо вам спробувати варіант як готують солянку саме у Житомирській області.

Інгредієнти:

  • картопля 400 г
  • вода 2,5 л.
  • цибуля 120 г
  • солоні огірки 200 г
  • 4 види м’яса по 200 г — копчене куряче філе, мисливські ковбаски, куряча ковбаса, салямі
  • олія для смаження 1,5 ст.л
  • томатна паста - 40 г
  • банка оливок без кісточок
  • розсіл із оливок та огірків
  • для подачі лимон, сметана, зелень

Приготування:

Розігрійте каструлю, влийте олію і закиньте рублену цибулину — перемішуючи смажимо 4-5 хв

Додаємо нарізані огірочки і томатну пасту, перемішуючи смажимо ще 5-6 хв.

Далі додаємо 4 види м’яса, тут не важливо яке саме — зазвичай це те, що лишилось після свят у холодильнику. Перемішуючи ще просмажуємо 7 хв.

Додаємо картоплю(за бажанням) і заливаємо водою. Із спецій я додаю тільки мелений перець. Перемішуємо і варимо 17 хв.

В кінці вкидаємо оливки і розсіл із оливок та огірків. Проварюємо ще 5 хв і готово.

Для подачі додаємо сметану, дольку лимона і трішки зелені.

Найсмачніші смажені пельмені. Відеорецепт

Джерело: Алекс Міль

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин