Смачна та навариста солянка: так готують на Житомирщині
Справжня солянка обов'язково повинна містити велику кількість інгредієнтів, щоб суп вийшов густий і наваристий

Готуємо смачну солянку/Фото: depositphotos
Солянку часто називають "чоловічою стравою". З тієї причини, що суп містить у собі велику кількість м'яса і є досить калорійним. Існує безліч рецептів приготування цієї страви. Але справжня солянка обов'язково повинна містити велику кількість інгредієнтів, щоб суп вийшов густий і наваристий. Пропонуємо вам спробувати варіант як готують солянку саме у Житомирській області.
Інгредієнти:
- картопля 400 г
- вода 2,5 л.
- цибуля 120 г
- солоні огірки 200 г
- 4 види м’яса по 200 г — копчене куряче філе, мисливські ковбаски, куряча ковбаса, салямі
- олія для смаження 1,5 ст.л
- томатна паста - 40 г
- банка оливок без кісточок
- розсіл із оливок та огірків
- для подачі лимон, сметана, зелень
Приготування:
Розігрійте каструлю, влийте олію і закиньте рублену цибулину — перемішуючи смажимо 4-5 хв
Додаємо нарізані огірочки і томатну пасту, перемішуючи смажимо ще 5-6 хв.
Далі додаємо 4 види м’яса, тут не важливо яке саме — зазвичай це те, що лишилось після свят у холодильнику. Перемішуючи ще просмажуємо 7 хв.
Додаємо картоплю(за бажанням) і заливаємо водою. Із спецій я додаю тільки мелений перець. Перемішуємо і варимо 17 хв.
В кінці вкидаємо оливки і розсіл із оливок та огірків. Проварюємо ще 5 хв і готово.
Для подачі додаємо сметану, дольку лимона і трішки зелені.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!