ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Як приготувати піцу з лисичками та козячим сиром

Рецепти 13:00 - 09 березня 2025

Найпростіший рецепт домашньої піци з грибами

Фото: cipollino.ua

Фото: cipollino.ua

Піца — одна з найпопулярніших страв італійської кухні. Цей корж із начинкою навіть став своєрідним кулінарним символом країни.

Домашня піца не потребує особливих умінь і тривалої підготовки, а начинку для неї можна зробити з найрізноманітніших продуктів.

Ми радимо приготувати осінню піцу з начинкою зі смажених лисичок, цибулі та козячого сиру.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 190 г борошна
  • 150 мл води
  • 2,5 г сухих дріжджів (1/2 ч.л.)
  • 1/2 ч.л. солі
  • Оливкова олія

Для начинки:

  • 250 г лисичок
  • 30 г козячого сиру
  • 1 цибулина
  • Невеликий пучок петрушки
  • Кілька гілочок чебрецю
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець

Спосіб приготування

  1. Змішати борошно із сіллю та дріжджами. Влити теплу воду і додати трохи оливкової олії (1-2 ст.л.). Замісити тісто, добре вимісити, накрити серветкою і залишити в теплому місці приблизно на 1 годину.
  2. Цибулю очистити, нарізати й обсмажити на оливковій олії. Нарізати лисички та додати їх до цибулі. Обсмажувати разом кілька хвилин.
  3. Тісто розтягнути руками, щоб вийшло коло. Викласти цибулю і лисички. Посипати чебрецем, сіллю та перцем. Додати розкришений козячий сир і скропити оливковою олією.
  4. Випікати в духовці за 220-240º С до повної готовності (близько 15 хвилин).
  5. Посипати піцу з лисичками дрібно нарізаною петрушкою.

Також ми розповідали, як запекти яблука з родзинками та медом.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин