Як приготувати піцу з лисичками та козячим сиром
Найпростіший рецепт домашньої піци з грибами

Фото: cipollino.ua
Піца — одна з найпопулярніших страв італійської кухні. Цей корж із начинкою навіть став своєрідним кулінарним символом країни.
Домашня піца не потребує особливих умінь і тривалої підготовки, а начинку для неї можна зробити з найрізноманітніших продуктів.
Ми радимо приготувати осінню піцу з начинкою зі смажених лисичок, цибулі та козячого сиру.
Інгредієнти
Для тіста:
- 190 г борошна
- 150 мл води
- 2,5 г сухих дріжджів (1/2 ч.л.)
- 1/2 ч.л. солі
- Оливкова олія
Для начинки:
- 250 г лисичок
- 30 г козячого сиру
- 1 цибулина
- Невеликий пучок петрушки
- Кілька гілочок чебрецю
- Оливкова олія
- Сіль, перець
Спосіб приготування
- Змішати борошно із сіллю та дріжджами. Влити теплу воду і додати трохи оливкової олії (1-2 ст.л.). Замісити тісто, добре вимісити, накрити серветкою і залишити в теплому місці приблизно на 1 годину.
- Цибулю очистити, нарізати й обсмажити на оливковій олії. Нарізати лисички та додати їх до цибулі. Обсмажувати разом кілька хвилин.
- Тісто розтягнути руками, щоб вийшло коло. Викласти цибулю і лисички. Посипати чебрецем, сіллю та перцем. Додати розкришений козячий сир і скропити оливковою олією.
- Випікати в духовці за 220-240º С до повної готовності (близько 15 хвилин).
- Посипати піцу з лисичками дрібно нарізаною петрушкою.
Також ми розповідали, як запекти яблука з родзинками та медом.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні