П'ять хвилин на замішування і в духовку: рецепт вологого шоколадного кексу
Простий рецепт смачного десерту

Смачний шоколадний кекс/Фото: кадр з відео
Кекс – дуже простий у приготуванні десерт, з яким впорається навіть підліток або господиня без досвіду. Більше того, у цей процес можна залучати маленьких дітей, яким буде цікаво допомогти дорослим.
Блогерка поділилася перевіреним рецептом шоколадного кексу, який виходить вологим та смачним.
Рецепт шоколадного кексу: інгредієнти
- борошно - 250 гр
- какао - 55 гр (обов‘язково гарної якості обирайте)
- цукор - 250 гр
- ванільний цукор - 10 гр, або ванілін
- яйця - 3 шт.
- оцет - 1 ст.л.
- сода - 1 ч.л. ( з невеликою гіркою)
- молоко - 280 мл
- олія - 60-70 мл
- розтоплене вершкове масло - 50 гр
- сіль - 1 ч.л. (без гірки)
Для глазурі:
- шоколад молочний або чорний - 80 гр
- олія - 3 ст.л.
Спосіб приготування шоколадного кексу:
- Спочатку вмикаємо духовку і розігріваємо до 180 градусів.
- В глибокій мисці змішуємо: борошно, какао гарної якості, цукор, ванілін або ванільний цукор, молоко, яйця, оцет яблучний, соду, олію, розтоплене вершкове масло кімнатної температури, сіль.
- Добре все змішати міксером, перелити в форму змащену олією без запаху.
- Випікати в розігрітій духовці до 180 градусів 45-50 хвилин в залежності від вашої духовки (готовність перевіряйте дерев‘яною шпажкою, щоб вона виходила суха).
Поділимось з вами простим рецептом ідеальних цукерок на всі випадки життя: від простого смаколика з чаєм до відмінного гостинця для гостей на свята. Ці шоколадно-горіхові кульки виготовлені лише з кількох інгредієнтів, які гарантують вам чудовий шоколадний смак. Поєднання печива Oreo і горіхової пасти Nutella — ням-ням.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!