Тушкована капуста з сосисками: рецепт польського бігосу
Розповідаємо, як приготувати дивовижну страву

Тушкована капуста з сосисками / Фото: Depositphotos
В ідеалі бігос готується цілий день, але тоді треба стежити, щоб уся вода не випарувалася, і додавати її за потреби.
Коли рідина випарується, все готово.
Інгредієнти
- 1 кг квашеної капусти
- 500 г свіжої капусти
- 300-400 г цибулі
- 20 г часнику
- 500 г нежирної свинини
- 100-300 г сала
- 300-800 г копчених ковбасок
- 60 г томатної пасти
- 1 ч. л. чорного перцю
- 1 ч. л. запашного перцю
- 1 ч. л. кмину
- 1 ч. л. коріандру
- 4-5 шт. лаврового листа
- Вода
- Сіль
Спосіб приготування
- Квашену капусту потрібно спробувати на кислоту і, якщо капуста надто кисла, злегка промити питною водою.
- Після цього покласти її в каструлю, залити водою, щоб рідина злегка вкрила капусту, закрити кришку і тушкувати спочатку на середньому, потім на повільному вогні протягом 40-50 хвилин, періодично помішуючи і перевіряючи рівень води.
- Свіжу капусту нашаткувати тонкою соломкою.
- М'ясо та ковбаси нарізати на невеликі шматки, а сало - трохи подрібніше, щоб його було легше витопити.
- Цибулю і часник порубати на дрібну крихту.
- Підготовку м'яса почати з витоплення із сала жиру на пательні, оскільки готувати будемо саме на ньому. Коли жиру буде достатньо (він вкриває дно), додати цибулю й обсмажити її до золотистого кольору, покласти часник, а за хвилину - свіже м'ясо.
- Коли м'ясо набуде рум'яного або сірого кольору з усіх боків, додати ковбасу і томатну пасту, після чого всю масу обсмажити ще 5 хвилин і відставити вбік.
- Коли квашена капуста стане м'якою, в неї додати свіжу капусту, обсмажене м'ясо з цибулею, подрібнені прянощі, трохи води і сіль за смаком.
- Перемішати, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні мінімум півтори-дві години, поки вода не випарується.
Також рекомендуємо чудовий недорогий салат на кожен день.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні