ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Рецепт брауні без цукру: корисніша версія популярного десерту

Рецепти 06:00 - 15 березня 2025

Корисний рецепт брауні з дивовижною шоколадною текстурою і лише 8 грамами чистих вуглеводів на порцію

Фото: Freepik

Фото: Freepik

Про цей десерт чули, напевно, всі на світі, але про його приготування без цукру знають далеко не всі, адже уявити собі шоколадний брауні без того самого солодкого смаку, який обволікає, просто неможливо.

Замість білого продукту з «підмоченою» репутацією будемо використовувати замінник — еритрит. Завдяки йому такий брауні можна без остраху вживати навіть людям із діабетом (але краще перестрахуватися і запитати дозвіл у свого сімейного лікаря!).

Інгредієнти

  • Яйця – 2 шт.
  • Несолоне розтоплене масло – 120 мл
  • Ванільний екстракт – 5 мл
  • Пшеничне борошно – 100 г
  • Несолодкий какао-порошок – 43 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Кристалічний підсолоджувач без цукру – 200 г (1/2 склянки білого еритритолу + 1/2 склянки коричневого еритритолу)
  • Шоколадні чіпси без цукру або подрібнені пекани – 1/2 склянки
  • Сіль – 1/4 ч. л.

Приготування

  1. Розігріти духовку до 180°C.
  2. Застелити квадратну форму для брауні (20 см) пергаментним папером та відкласти вбік.
  3. У мисці збити яйця з ванільним екстрактом та відкласти.
  4. В окремій мисці змішати розтоплене тепле масло з підсолоджувачем (еритритолом).
  5. Додати яйця з ванільним екстрактом і добре перемішати.
  6. Просіяти та поступово вмішати какао-порошок, борошно, розпушувач та шоколадні чіпси. Обережно перемішати силіконовою лопаткою до повного з’єднання всіх компонентів, поки не залишиться сухого борошна.
  7. Перекласти тісто у підготовлену форму та рівномірно розподілити його ложкою.
  8. Випікати 20-25 хвилин при 180°C, поки верх брауні не потріскається, а середина не залишатиметься вологою. Готовність можна перевірити зубочисткою – вона має виходити з невеликою кількістю крихт.
  9. Залишити брауні у формі на 10 хвилин для охолодження, потім акуратно витягнути разом із пергаментним папером та перекласти на решітку для повного охолодження.

Також пропонуємо дізнатися, як приготувати млинцевий торт із м'ясом.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин