Як зробити манний пудинг у духовці: покроковий рецепт
Манний пудинг можна подавати на сніданок або на десерт

Фото: УНІАН
Класичний манний пудинг готується на основі манної каші з додаванням цукру і яєць. Іноді його роблять, додаючи сир, кефір, какао, яблука, банани, гарбуз, моркву, консервовані ананаси, сухофрукти, мак.
Готувати манний пудинг можна як на водяній бані, так і в духовці.
Найкраще використовувати силіконову форму – з неї потім дуже зручно діставати готовий десерт.
Інгредієнти
- Манна крупа – 1/2 склянки
- Молоко – 2 склянки
- Яйця – 2 шт.
- Масло вершкове – 1/2 пачки (100 г)
- Цукор – 3 ст.л.
- Ванілін – 1 г
- Сіль – 1 дрібка
Спосіб приготування
- Для початку в невелику посудину вливаємо молоко і доводимо його до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімального і, постійно помішуючи, акуратно, тоненькою цівкою всипаємо в "молочний вир" манну крупу. Так ми зможемо уникнути непроварених сухих грудок манки. Після посилюємо вогонь і, не припиняючи помішувати, доводимо кашу до кипіння. Знову зменшуємо вогонь і знову ж таки, помішуючи постійно, проварюємо манку приблизно 3-5 хвилин. Готова манна каша має вийти досить густою.
- Тепер, поки манка гаряча, слід додати цукор і вершкове масло. Гарненько все перемішайте до однорідності. Коли манка трохи охолоне, додайте ванілін.
- Акуратно відокремте білки від жовтків. Після додавання ваніліну уводимо яєчні жовтки в теплу ще манку, і можна трохи збити міксером на невеликих оборотах – так, щоб структура не дуже змінилася. Ми залишаємо манну кашу з жовтками до повного охолодження в умовах кімнатної температурі.
- Коли манка повністю охолоне, в окремій посудині збиваємо білки з дрібкою солі до сталих піків.
- У посуд з холодною манною кашею викласти половину збитих білків і добре перемішати рухами від низу до верху. Потім додати решту білків і знову так само ретельно перемішати.
- Вилити цю легку масу в змащену вершковим маслом форму і поставити в заздалегідь розігріту до 200 ° С духовку.
- Випікати приблизно 25-30 хвилин до утворення рум'яної скоринки.
- Перш ніж діставати пудинг із форми, остудіть його спочатку за кімнатної температури, а потім поставте в холодильник. Коли пудинг стане холодним, його можна дістати з форми і викласти на таріль догори дном.
Також ми писали, як приготувати піцу з лисичками та козячим сиром.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні