Як правильно тушкувати капусту з картоплею без м'яса
Замість кришки ємність можна накрити фольгою

Тушкована капуста без м'яса / Фото: Depositphotos
Посуд варто брати товстостінний, тоді нагрівання буде рівномірним і тривалим.
Підійдуть чавунна сковорідка, казан, чавунна або керамічна сковорідка-гриль, каструля з товстим дном і антипригарним покриттям.
Для приготування капусти в духовці знадобиться чавунна жаровня, спеціальний керамічний або скляний посуд (жароміцний).
Інгредієнти
- 4 картоплини
- 1/2 качана капусти
- 3 зубчики часнику
- 1,5 ст. л. вершкового масла
- 2 ст. л. рослинної олії
- 1 пучок зелені
- Сіль, перець
- 1 морква
- Мелений червоний перець - на смак
- 1/2 ст. л.
- 1 ріпчаста цибуля
- 2 помідори
- 4 ст. л. томатної пасти
Спосіб приготування
- Картоплю нарізати кубиками. Кинути на сковорідку з невеликою кількістю розігрітої соняшникової олії, трохи присолити і поперчити чорним перцем, обсмажити до рум'яності (але не до готовності). Перекласти картоплю на тарілку.
- У цю ж пательню (якщо потрібно, додати соняшникової олії) покласти порізану цибулю, як стане прозорою, додати цукру, за 2 хвилини кинути порізану морквину. Туди ж покласти томатну пасту і порізані помідори, позбавлені шкірки, все пересмажити.
- Нашаткувати капусту, кинути на сковороду, перемішати. Коли капуста стане м'якою, додати картоплю, закрити кришкою і зробити великий вогонь. На цьому етапі необхідно постійно помішувати, щоб не підгоріло.
- Коли капуста буде готова, посолити, поперчити. Перемішати й додати дрібно порубаний часник і порізану зелень. Тримати ще 3-5 хвилин на вогні, потім зняти і додати вершкового масла, накрити і дати постояти 5-10 хвилин під кришкою.
- Перемішати і викласти в глибокі миски. Посипати дрібно нарубаною зеленню кропу.
Також ми писали, як приготувати млинцевий торт із м'ясом.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні