Котлети в сметанно-томатному соусі: готуються в духовці
Рекомендуємо приготувати їх із запасом, оскільки такі котлетки дуже швидко з'їдаються

Фото: instagram.com
Котлети — страва універсальна. Рецептів із ними сила-силенна, а дехто навіть примудряється створити на світ справжній кулінарний шедевр зі звичайних овочів.
Сьогодні пропонуємо найпростіший спосіб приготувати смачні котлети, для яких знадобитися фарш із цибулею та картоплею.
А подавати всю цю красу ми будемо з дуже соковитим соусом на основі сметани та кетчупу з додаванням перцю. До речі, можете сміливо модифікувати його, якщо хочете домогтися унікального смаку.
Інгредієнти
- Фарш - 400 г
- Цибуля - 1 шт.
- Часник - 2 зуб.
- Яйця - 1 шт.
- Білий хліб - 200 г
- Борошно - 2 ст. л
- Сіль - на смак
- Картопля
Для соусу
- Сметана - 2 ст. л
- Кетчуп - 1 ст. л
- Вода - 0,5 ст.
- Сіль, перець
Спосіб приготування
- Білий хліб замочити в молоці або воді, віджати. Додати подрібнені часник і цибулю, яйце, посолити, поперчити і сформувати котлети.
- Запанірувати в борошні й викласти в змащену олією форму, а в середину покласти очищену картоплю.
- Запікати в розігрітій духовці 15 хвилин, за температури 220 градусів.
- Для соусу змішати всі інгредієнти.
- Залити соусом і поставити в духовку на 20 хвилин.
- Прикрасити зеленню.
Ми також писали, як приготувати млинцевий торт із м'ясом.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні