ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Котлети в сметанно-томатному соусі: готуються в духовці

Рецепти 12:00 - 15 березня 2025

Рекомендуємо приготувати їх із запасом, оскільки такі котлетки дуже швидко з'їдаються

Фото: instagram.com

Фото: instagram.com

Котлети — страва універсальна. Рецептів із ними сила-силенна, а дехто навіть примудряється створити на світ справжній кулінарний шедевр зі звичайних овочів.

Сьогодні пропонуємо найпростіший спосіб приготувати смачні котлети, для яких знадобитися фарш із цибулею та картоплею.

А подавати всю цю красу ми будемо з дуже соковитим соусом на основі сметани та кетчупу з додаванням перцю. До речі, можете сміливо модифікувати його, якщо хочете домогтися унікального смаку.

Інгредієнти

  • Фарш - 400 г
  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник - 2 зуб.
  • Яйця - 1 шт.
  • Білий хліб - 200 г
  • Борошно - 2 ст. л
  • Сіль - на смак
  • Картопля

Для соусу

  • Сметана - 2 ст. л
  • Кетчуп - 1 ст. л
  • Вода - 0,5 ст.
  • Сіль, перець

Спосіб приготування

  1. Білий хліб замочити в молоці або воді, віджати. Додати подрібнені часник і цибулю, яйце, посолити, поперчити і сформувати котлети.
  2. Запанірувати в борошні й викласти в змащену олією форму, а в середину покласти очищену картоплю.
  3. Запікати в розігрітій духовці 15 хвилин, за температури 220 градусів.
  4. Для соусу змішати всі інгредієнти.
  5. Залити соусом і поставити в духовку на 20 хвилин.
  6. Прикрасити зеленню.

Ми також писали, як приготувати млинцевий торт із м'ясом.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин