ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Гуляш у вишневому соусі: так готують тільки в ресторанах

Рецепти 08:00 - 16 березня 2025

На його приготування піде чимало часу, але результат того вартий

Фото: instagram.com

Фото: instagram.com

Неймовірно давню страву знають буквально в кожному куточку планети. Історія свідчить, що спочатку рецепт гуляшу, який ще називають угорським супом, з'явився в IX столітті.

Зрозуміло, сьогодні не обов'язково вирушати в Угорщину або шукати потрібний ресторан, щоб спробувати цей кулінарний шедевр.

Ми знайшли напрочуд простий рецепт, а подавати його ми будемо у вишневому соусі.

Інгредієнти

  • Яловичина (лопаткова частина) - 500 г;
  • Огірки свіжі - 60 г;
  • Цибуля - 70 г;
  • Морква - 70 г;
  • Корінь селери - 70 г;
  • Вода - 500 мл;
  • Вишневий сік - 500 мл;
  • Вишня свіжа або заморожена - 150 г;
  • Борошно;
  • Огірковий розсіл;
  • Фундук.

Спосіб приготування

  1. Яловичину наріжте на брусочки, кожен з яких не має бути товщим за 0,5 сантиметра. Після цього обваляйте їх у борошні та відправте на сковорідку. Додайте трохи води й тушкуйте.
  2. На окремій сковорідці потрібно обсмажити цибулю з нарізаними дрібно морквою і коренем селери, після чого додати овочеву суміш до м'яса. Готуйте ще 15 хвилин.
  3. Влийте вишневий сік. Можете використовувати для цього свіжу або заморожену вишню. Не забудьте і про огірковий розсіл із нарізаними огірками. Тушкуйте близько 3 годин.
  4. Щойно м'ясо стане дуже м'яким, доведіть до стану пюре в блендері вишневий соус, що залишився.
  5. Перед подачею на стіл страву потрібно притрусити тертим фундуком.

Раніше ми розповідали, як приготувати млинцевий торт із м'ясом.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин