Гуляш у вишневому соусі: так готують тільки в ресторанах
На його приготування піде чимало часу, але результат того вартий

Фото: instagram.com
Неймовірно давню страву знають буквально в кожному куточку планети. Історія свідчить, що спочатку рецепт гуляшу, який ще називають угорським супом, з'явився в IX столітті.
Зрозуміло, сьогодні не обов'язково вирушати в Угорщину або шукати потрібний ресторан, щоб спробувати цей кулінарний шедевр.
Ми знайшли напрочуд простий рецепт, а подавати його ми будемо у вишневому соусі.
Інгредієнти
- Яловичина (лопаткова частина) - 500 г;
- Огірки свіжі - 60 г;
- Цибуля - 70 г;
- Морква - 70 г;
- Корінь селери - 70 г;
- Вода - 500 мл;
- Вишневий сік - 500 мл;
- Вишня свіжа або заморожена - 150 г;
- Борошно;
- Огірковий розсіл;
- Фундук.
Спосіб приготування
- Яловичину наріжте на брусочки, кожен з яких не має бути товщим за 0,5 сантиметра. Після цього обваляйте їх у борошні та відправте на сковорідку. Додайте трохи води й тушкуйте.
- На окремій сковорідці потрібно обсмажити цибулю з нарізаними дрібно морквою і коренем селери, після чого додати овочеву суміш до м'яса. Готуйте ще 15 хвилин.
- Влийте вишневий сік. Можете використовувати для цього свіжу або заморожену вишню. Не забудьте і про огірковий розсіл із нарізаними огірками. Тушкуйте близько 3 годин.
- Щойно м'ясо стане дуже м'яким, доведіть до стану пюре в блендері вишневий соус, що залишився.
- Перед подачею на стіл страву потрібно притрусити тертим фундуком.
Раніше ми розповідали, як приготувати млинцевий торт із м'ясом.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні