ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Як у KFC: рецепт неперевершеної курочки в аерогрилі

Рецепти 10:15 - 12 березня 2025

Більш здоровий варіант культового фаст-фуду

Як у KFC: рецепт неперевершеної курочки в аерогрилі

Рецепт курки у стилі KFC в аерогрилі/Фото: jcomp/Freepik

У наш час мало хто може встояти перед класичною курочкою KFC, але не усім довподоби спосіб її приготування з великою кількістю олії, що важко назвати "хелсі". Проте є варіант зменшити шкоду організму без погіршення смаку, і це завдяки аерогрилю. Ділимось чудовим рецептом курочки, яка не вдарить по вашому здоров'ю.

Інгредієнти

  • 1 ціла курка
  • 1 літр води
  • 100 грамів солі
  • 400 грамів борошна
  • 1 столова ложка крохмалю
  • 1 ст. л. копченої паприки
  • 1 ст. л. часникового порошку
  • 1 ст. л. цибулевої пудри
  • 450 мл пахта (або нежирний кефір чи йогурт)
  • 2 яйця
  • олія (для змащення)
  • лимон (для подачі)

Спосіб приготування

  1. Розділіть курку на грудку, стегна, крильця та гомілки, якщо вони ще не нарізані. Змішайте воду та сіль у мірній чашці для легкого розчину. Коли сіль майже розчиниться, покладіть шматочки курки у велику миску. Залийте курку соляним розчином і загорніть миску поліетиленовою плівкою. Дайте настоятися приблизно 1 годину в холодильнику.
  2. Зцідіть і обсушіть курку. Для панірування змішайте борошно, крохмаль, копчену паприку, часниковий порошок, цибульний порошок і сіль (на смак) у великій мисці. В іншій мисці збийте пахту і яйця. Обваляйте шматочки курки в суміші з борошном і відкладіть на деко.
  3. Додайте трохи (3 столові ложки) суміші пахти до борошняної суміші та перемішуйте, поки не утвориться суміш з комочків. Однією рукою занурюйте курку в суміш з пахтою, іншою рукою окуніть в борошняну суміш, поки вона повністю не покриється комочками. Поверніть обваляну курку на деко і дайте постояти приблизно 10 хвилин, щоб паніровка добре трималася.
  4. Розігрійте аерогриль до 200°C або рекомендованого рівня нагріву для курки. Готуйте приблизно 20 хвилин у кілька партій залежно від розміру контейнера. У середині часу переверніть шматочки курки, змастіть олією та продовжуйте смажити. Після готовності вийміть на решітку та подавайте з соусом на ваш вибір.

З яйцями та зеленим горошком — чудовий недорогий салат на кожен день.

Джерело: Kitchen Stories

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин