ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Мʼяка та ароматна плетінка з маком: простий рецепт

Рецепти 12:21 - 12 березня 2025

Ідеальне здобне тісто для плетінок та рулетів, яке добре тримає форму

Плетінка з маком – ніжна, ароматна і неймовірно красива/Фото: кадр з відео lanas_diet Instagram

Плетінка з маком – ніжна, ароматна і неймовірно красива/Фото: кадр з відео lanas_diet Instagram

Плетінка з маком – ніжна, ароматна і неймовірно красива! Ця випічка буде значно смачнішою, якщо приготувати її самостійно. А зробити плетінка з маком дуже просто, блогерка поділилася перевіреним рецептом.

Рецепт плетінки з маком: інгредієнти

Для тіста:

  • 630 г борошна
  • 1,5 ч. л. сухих дріжджів
  • 110 г цукру
  • 100 г м’якого або розтопленого масла
  • 240 мл молока
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. Солі

Макова начинка:

  • 200 г маку
  • 150 мл молока
  • 70 г цукру
  • 1 ст. л. Меду
  • 30 г вершкового масла
  • 1 ч. л. ванільного цукру або цедра лимона
  • ром або бренді теж не завадять

Спосіб приготування плетінки з маком:

  1. Змішати в мисці борошно, сухі дріжджі, цукор і сіль. У центрі зробити заглиблення, додати яйця, тепле молоко і масло. Замішувати тісто 8–10 хвилин, поки воно не стане гладким і еластичним. Накрити рушником або харчовою плівкою і залишити в теплому місці на 1–1,5 години, поки воно збільшиться вдвічі.
  2. Мак кілька разів промити в окропі, запарити на хвилин 15-20, перебити блендером. Всипати в каструльку, залити молоком і довести до кипіння. Варити на середньому вогні до загустіння, постійно помішуючи. Додати цукор, мед, вершкове масло і ванільний цукор (або цедру лимона). Добре перемішати і дати начинці повністю охолонути.
  3. Готове тісто злегка обім’яти, розділити на 4 рівні частини. Далі весь алгоритм можна побачити у відео. Наголошу на тому, що не розтягуйте надто сильно петлі, щоб потім вони витримали підйом тіста при випіканні. Якщо десь розтягнули, то злегка стисніть готові плетінки на деку перед розстойкою з усіх боків, щоб вони не розповзалися.
  4. Накрити плетінку рушником і залишити ще на 40 хвилин для вистоювання. Тим часом розігріти духовку до 180°C. Памʼятайте, час роботи з тістом орієнтовний. Потрібно нагадати як перевірити чи випічка готова до випікання?
  5. Перед випіканням змастити яєчним жовтком. Випікати ~ 30 хвилин до золотистої скоринки.

Кекс – дуже простий у приготуванні десерт, з яким впорається навіть підліток або господиня без досвіду. Блогерка поділилася перевіреним рецептом шоколадного кексу, який виходить вологим та смачним.

Джерело:

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин