ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Кремова паста з лососем і запеченим перцем

Рецепти 10:00 - 16 березня 2025

Готується швидко, тому чудово підходить як для романтичної вечері, так і для ситного сімейного обіду

Фото: chefdonnaathome.com

Фото: chefdonnaathome.com

Іноді паста настільки чудова, що її хочеться зробити постійною стравою на обідньому столі.

Так чи інакше, з таким рецептом ви зможете швидко приготувати популярну страву з додаванням апетитного лосося.

Перевага цього варіанта в тому, що вам знадобитися лише каструля для пасти та сковорода, щоб змішати потрібні продукти для смачного соусу.

Інгредієнти

Для пасти

  • Фетучині або папарделе – 230 г
  • Лосось без шкіри – 450 г (цілим філе або порізаний на кілька шматків)
  • Сіль і чорний перець – на смак
  • Оливкова олія – 2 ст. л.

Для соусу

  • Солодка цибуля (дрібно нарізана) – 1/2 шт.
  • Часник (подрібнений) – 2 ч. л.
  • Пластівці червоного перцю – дрібка
  • Вершкове масло – 2 ст. л.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Біле сухе вино – 80 мл
  • Курячий бульйон – 720 мл
  • Вершки 33% – 160 мл
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Чорний перець – 1/2 ч. л.
  • Шпинат (свіжий) – 230 г

Для подачі

  • Свіжий базилік або петрушка (грубо нарізана) – 1/4 склянки
  • Тертий пармезан – 1/2 склянки + додатково для подачі

Як готувати

  1. Підсолену воду у великій каструлі доведіть до кипіння — у ній відваріть протягом 5 хвилин пасту, а потім злийте воду, додайте олію і відставте.
  2. На сковорідці обсмажити з двох боків лосось із перцем і сіллю. Викласти в окремий посуд.
  3. У тій самій сковороді обсмажити 3-4 хвилини ріпчасту цибулю до рум'яного відтінку, після чого додати часник, червоний перець.
  4. Із додаванням вершкового масла потрібно одночасно всипати борошно і гарненько перемішати, щоб не утворилися грудочки.
  5. Далі повільно, порціями вливайте біле вино з бульйоном. Розмішайте до однорідності та влийте вершки. Доведіть соус до кипіння і готуйте 15 хвилин на повільному вогні.
  6. Розберіть рибу на великі шматочки, пасту ще раз перемішайте і перемістіть на сковороду. Акуратно додайте лосось, зелень із тертим пармезаном.

Також читайте, як приготувати піцу з лисичками та козячим сиром.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин