Не зможете втриматися: рецепт батата зі сметанним соусом та беконом
Обов'язково знайдіть натхнення для приготування цієї страви

Не зможете втриматися: рецепт батата зі сметанним соусом та беконом / Фото: скриншот з відео
Прийти у захват можна від одних лише кольорів страви.
Вам знадобиться:
- 2 батата
- 70 г сирокопченого бекону
- пармезан та вершкове масло на смак
Для соусу:
- 1 невеликий червоний болгарський перець
- 1 консервований огірочок
- 2 ст. л (щедрі) сметани
- 1-2ст. л пармезану
- зелень на смак
Спосіб приготування:
- Духовку розігрійте до 180 градусів (режим верх-низ без конвекції). Запікати треба на соляній подушці, тому одразу насипте сіль в форму для запікання. Може піти грам 500-600.
- Батат гарно промийте та зробіть проколи виделкою. Покладіть на соляну подушку та запікайте до готовності. Орієнтуйтесь на розмір батата. Чим він менше, тим меншим буде і час випікання.
- Обсмажте бекон на сухій сковорідці для золотистості.
- Готовий батат вийміть з духовки. Зверху зробіть надріз, не прорізаючи низ, та розкрийте. Усередину покладіть кілька шматочків вершкового масла та натріть пармезан. Гарно перемішайте, щоб масло розтопилось.
- Для соусу дрібно поріжте перець, зелень та натріть на дрібній терці огірок та пармезан. Усе покладіть у миску та додайте сметану. Перемішайте.
- На батат покладіть соус та бекон. Подавайте одразу.
Нещодавно ми ділилися рецептом плетінки з маком.
Джерело:
katarina_movchan
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні