ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Не зможете втриматися: рецепт батата зі сметанним соусом та беконом

Рецепти 15:17 - 12 березня 2025

Обов'язково знайдіть натхнення для приготування цієї страви

Не зможете втриматися: рецепт батата зі сметанним соусом та беконом

Не зможете втриматися: рецепт батата зі сметанним соусом та беконом / Фото: скриншот з відео

Прийти у захват можна від одних лише кольорів страви.

Вам знадобиться:

  • 2 батата
  • 70 г сирокопченого бекону
  • пармезан та вершкове масло на смак

Для соусу:

  • 1 невеликий червоний болгарський перець
  • 1 консервований огірочок
  • 2 ст. л (щедрі) сметани
  • 1-2ст. л пармезану
  • зелень на смак

Спосіб приготування:

  1. Духовку розігрійте до 180 градусів (режим верх-низ без конвекції). Запікати треба на соляній подушці, тому одразу насипте сіль в форму для запікання. Може піти грам 500-600.
  2. Батат гарно промийте та зробіть проколи виделкою. Покладіть на соляну подушку та запікайте до готовності. Орієнтуйтесь на розмір батата. Чим він менше, тим меншим буде і час випікання.
  3. Обсмажте бекон на сухій сковорідці для золотистості.
  4. Готовий батат вийміть з духовки. Зверху зробіть надріз, не прорізаючи низ, та розкрийте. Усередину покладіть кілька шматочків вершкового масла та натріть пармезан. Гарно перемішайте, щоб масло розтопилось.
  5. Для соусу дрібно поріжте перець, зелень та натріть на дрібній терці огірок та пармезан. Усе покладіть у миску та додайте сметану. Перемішайте.
  6. На батат покладіть соус та бекон. Подавайте одразу.

Нещодавно ми ділилися рецептом плетінки з маком.

Джерело: katarina_movchan

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин