Вегетаріанська овочева лазанья з декількох інгредієнтів
Ви можете використовувати вже готовий томатний соус або приготувати білий соус вручну

Фото: immediate.co.uk
Перед вами дивовижна страва, яка на смак нагадує традиційну лазанью, але не містить жодного грама м'яса.
У цьому рецепті передбачені тільки овочі з сиром, а на вибір пропонуються два соуси: білий або томатний.
Для приготування першого потрібно змішати 1 столову ложку оливкової олії з дрібно нарізаною цибулиною, двома зубчиками часнику, 1 морквиною, 2 столовими ложками томатного пюре.
Потім влийте 200 мл білого вина, всипте базилік і 400 г подрібнених помідорів.
Для білого соусу вам знадобляться всього 3 продукти: 85 г масла і борошна, а також 750 мл молока. Масло розтопіть і з борошном готуйте 2 хвилини, після чого повільно вводьте молоко. На повільному вогні готуйте, поки не загусне.
Інгредієнти
- Червоний перець — 3 шт., нарізаний крупно
- Баклажани — 2 шт., нарізані скибочками по 0,5 см
- Оливкова олія — 8 ст. л.
- Листи лазаньї — 300 г
- Моцарела — 125 г
- Помідори чері — жменя
Як готувати
- Заздалегідь встановіть температуру на духовій шафі на позначці 200 градусів за Цельсієм, щоб розігрілася як слід.
- Два дека гарненько змастіть олією і викладіть на них крупно нарізані перці з баклажанами. Рясно полийте оливковою олією, притрусіть приправами і сіллю з перцем.
- Запікайте близько 25 хвилин, поки вони не підрум'яняться, після чого температуру потрібно зменшити до 180 градусів.
- Форму 30х20 см змастіть олією і викладіть знизу запечені овочі на нижній лист лазаньї. Повторюйте шар за шаром, а кожен верхній лист поливайте соусом.
- Притрусіть верхівку шматочками моцарели і викладіть розрізані навпіл чері. Запікайте 45 хвилин до золотистої скоринки.
Раніше ми розповідали, як приготувати піцу з лисичками та козячим сиром.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!