ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Морквяний пиріг, який замінить шкідливі солодощі: найпростіший рецепт

Рецепти 10:00 - 22 березня 2025

Порадуйте близьких смачним частуванням до чаю

Фото: bbcgoodfood.com

Фото: bbcgoodfood.com

Любите солодке, але не хочете втрачати форму через надлишок калорій? Тоді цей рецепт точно для вас.

Сьогодні пропонуємо звернути увагу на цей смачний і дуже соковитий морквяний пиріг.

Його не тільки можна подати до чаю, а й приготувати перед походом у гості, щоб вразити знайомих і друзів своєю майстерністю.

Інгредієнти

Для тіста:

  • Цукор - 175 г
  • Соняшникова олія - 175 мл
  • Яйця - 3 шт.
  • Терта морква - 3 шт.
  • Родзинки - 100 г
  • Цедра апельсина - від 1 шт.
  • Борошно з розпушувачем - 175 г
  • Харчова сода - 1 ч. л.
  • Мелена кориця - 1 ч. л.
  • Мелений мускатний горіх - ½ ч. л.

Для глазурі:

  • Цукрова пудра - 175 г
  • Апельсиновий сік - 2 ст. л.

Як готувати

  1. Квадратну форму для випічки як слід змастіть олією. Зверху накрийте пергаментом. Духовку тим часом поставте розігріватися до 180 градусів.
  2. Змішайте в глибокому посуді цукор з маслом, яйцями, а потім введіть у суміш терту моркву з родзинками та цедрою. Зробіть однорідну консистенцію.
  3. Далі черга додавати просіяне борошно з содою, корицею та мускатним горіхом. Тісто має вийти дуже м'яким, не надто рідким, але й не дуже густим.
  4. Влийте його у форму і готуйте 45 хвилин. Середина має стати пружною при легкому натисканні.
  5. Нехай постоїть у формі хвилин 5, після чого дайте йому повністю охолонути, а потім холодний пиріг полийте глазур'ю з цукрової пудри із соком апельсина.

Також читайте, як спекти шоколадний кекс із бананами та горіхами.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин