Морквяний пиріг, який замінить шкідливі солодощі: найпростіший рецепт
Порадуйте близьких смачним частуванням до чаю

Фото: bbcgoodfood.com
Любите солодке, але не хочете втрачати форму через надлишок калорій? Тоді цей рецепт точно для вас.
Сьогодні пропонуємо звернути увагу на цей смачний і дуже соковитий морквяний пиріг.
Його не тільки можна подати до чаю, а й приготувати перед походом у гості, щоб вразити знайомих і друзів своєю майстерністю.
Інгредієнти
Для тіста:
- Цукор - 175 г
- Соняшникова олія - 175 мл
- Яйця - 3 шт.
- Терта морква - 3 шт.
- Родзинки - 100 г
- Цедра апельсина - від 1 шт.
- Борошно з розпушувачем - 175 г
- Харчова сода - 1 ч. л.
- Мелена кориця - 1 ч. л.
- Мелений мускатний горіх - ½ ч. л.
Для глазурі:
- Цукрова пудра - 175 г
- Апельсиновий сік - 2 ст. л.
Як готувати
- Квадратну форму для випічки як слід змастіть олією. Зверху накрийте пергаментом. Духовку тим часом поставте розігріватися до 180 градусів.
- Змішайте в глибокому посуді цукор з маслом, яйцями, а потім введіть у суміш терту моркву з родзинками та цедрою. Зробіть однорідну консистенцію.
- Далі черга додавати просіяне борошно з содою, корицею та мускатним горіхом. Тісто має вийти дуже м'яким, не надто рідким, але й не дуже густим.
- Влийте його у форму і готуйте 45 хвилин. Середина має стати пружною при легкому натисканні.
- Нехай постоїть у формі хвилин 5, після чого дайте йому повністю охолонути, а потім холодний пиріг полийте глазур'ю з цукрової пудри із соком апельсина.
Також читайте, як спекти шоколадний кекс із бананами та горіхами.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні