ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Із цим рецептом ви спечете білий хліб за 30 хвилин

Рецепти 12:00 - 22 березня 2025

Навіщо витрачати шалені гроші на магазинний хліб із добавками, якщо можна приготувати його вдома

Фото: bbcgoodfood.com

Фото: bbcgoodfood.com

Ділимося чудовим рецептом хліба, для приготування якого знадобиться звичайна духовка.

У результаті у вас вийде один виріб із хрусткою, золотистою скоринкою і м'якою серединою з тим самим ароматом із дитинства.

Якщо хочете отримати глибший смак, тоді вперше підніматися тісто відправте в холодильник на всю ніч.

Це також значно заощадить час у майбутньому, адже ви можете почати приготування ввечері, а закінчити випікати наступного дня у зручний момент.

Інгредієнти

  • Борошно (пшеничне, сильної обробки) - 500 г
  • Сіль - 2 ч. л.
  • Швидкодіючі дріжджі - 7 г (1 пакетик)
  • Оливкова олія - 3 ст. л.
  • Вода - 300 мл

Як готувати

  1. У великій мисці змішайте борошно, сіль, швидкі дріжджі, а потім у центрі зробіть поглиблення і влийте в нього олію з водою.
  2. Стіл злегка притрусіть борошном, щоб тісто не прилипало. Вимішуйте 10 хвилин, щоб домогтися еластичності.
  3. Миску змастіть маслом, вкладіть приготоване тісто і залиште на 1 годину. Воно збільшиться вдвічі.
  4. Деко накрийте пергаментним папером, обімніть тісто і сформуйте круглу кульку. Перекладіть на деко, залиште його ще на 1 годину.
  5. Посипте його борошном, зверху ножем зробіть акуратний надріз хрест-навхрест.
  6. Випікайте приблизно 30 хвилин до золотистої скоринки.

Також рекомендуємо справжній український хліб на заквасці.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин