Із цим рецептом ви спечете білий хліб за 30 хвилин
Навіщо витрачати шалені гроші на магазинний хліб із добавками, якщо можна приготувати його вдома

Фото: bbcgoodfood.com
Ділимося чудовим рецептом хліба, для приготування якого знадобиться звичайна духовка.
У результаті у вас вийде один виріб із хрусткою, золотистою скоринкою і м'якою серединою з тим самим ароматом із дитинства.
Якщо хочете отримати глибший смак, тоді вперше підніматися тісто відправте в холодильник на всю ніч.
Це також значно заощадить час у майбутньому, адже ви можете почати приготування ввечері, а закінчити випікати наступного дня у зручний момент.
Інгредієнти
- Борошно (пшеничне, сильної обробки) - 500 г
- Сіль - 2 ч. л.
- Швидкодіючі дріжджі - 7 г (1 пакетик)
- Оливкова олія - 3 ст. л.
- Вода - 300 мл
Як готувати
- У великій мисці змішайте борошно, сіль, швидкі дріжджі, а потім у центрі зробіть поглиблення і влийте в нього олію з водою.
- Стіл злегка притрусіть борошном, щоб тісто не прилипало. Вимішуйте 10 хвилин, щоб домогтися еластичності.
- Миску змастіть маслом, вкладіть приготоване тісто і залиште на 1 годину. Воно збільшиться вдвічі.
- Деко накрийте пергаментним папером, обімніть тісто і сформуйте круглу кульку. Перекладіть на деко, залиште його ще на 1 годину.
- Посипте його борошном, зверху ножем зробіть акуратний надріз хрест-навхрест.
- Випікайте приблизно 30 хвилин до золотистої скоринки.
Також рекомендуємо справжній український хліб на заквасці.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні