Готуємо різотто з беконом в духовці: рецепт на 4 порції
Смак у страви вийде дуже вершковим, а готувати її неймовірно легко

Фото: immediate.co.uk
Різотто — страва нехитра. Класичний рецепт вимагає наявності в складі цибулі, часнику з оливковою олією і тертим сиром.
Хтось готує його з морепродуктами, а сьогодні ми презентуємо варіант із копченим беконом для любителів більш насиченого смаку.
Створювати цей шедевр будемо у звичайній духовці. На підготовку піде до 10 хвилин, а саму страву можна подавати вже через 25 хвилин.
Інгредієнти
- Бекон копчений - 250 г (дрібно нарізаний)
- Цибуля ріпчаста - 1 шт. (дрібно нарізана)
- Вершкове масло - 25 г
- Рис для різотто - 300 г
- Біле вино (за бажанням) - ½ склянки
- Помідори чері - 150 г (розрізані навпіл)
- Гарячий курячий бульйон - 700 мл (можна використовувати кубик)
- Пармезан - 50 г (тертий)
Як готувати
- Обсмажте бекон до золотистості протягом 3-5 хвилин, після чого додайте до нього дрібно нарізану цибулю і вершкове масло. Готуйте ще 5 хвилин.
- Всипте рис і ретельно перемішайте, після чого влийте біле вино та тушкуйте 2 хвилини до повного вбирання.
- Викладіть до рису помідори, додайте бульйон, ще раз усе перемішайте і відправте під кришкою в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
- Притрусіть пармезаном наприкінці, щоб сир добре розплавився. Можете подавати на стіл і насолоджуватися. Смачного!
Також пропонуємо дізнатися, як приготувати піцу з лисичками та козячим сиром.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні