ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Готуємо різотто з беконом в духовці: рецепт на 4 порції

Рецепти 14:00 - 22 березня 2025

Смак у страви вийде дуже вершковим, а готувати її неймовірно легко

Фото: immediate.co.uk

Фото: immediate.co.uk

Різотто — страва нехитра. Класичний рецепт вимагає наявності в складі цибулі, часнику з оливковою олією і тертим сиром.

Хтось готує його з морепродуктами, а сьогодні ми презентуємо варіант із копченим беконом для любителів більш насиченого смаку.

Створювати цей шедевр будемо у звичайній духовці. На підготовку піде до 10 хвилин, а саму страву можна подавати вже через 25 хвилин.

Інгредієнти

  • Бекон копчений - 250 г (дрібно нарізаний)
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт. (дрібно нарізана)
  • Вершкове масло - 25 г
  • Рис для різотто - 300 г
  • Біле вино (за бажанням) - ½ склянки
  • Помідори чері - 150 г (розрізані навпіл)
  • Гарячий курячий бульйон - 700 мл (можна використовувати кубик)
  • Пармезан - 50 г (тертий)

Як готувати

  1. Обсмажте бекон до золотистості протягом 3-5 хвилин, після чого додайте до нього дрібно нарізану цибулю і вершкове масло. Готуйте ще 5 хвилин.
  2. Всипте рис і ретельно перемішайте, після чого влийте біле вино та тушкуйте 2 хвилини до повного вбирання.
  3. Викладіть до рису помідори, додайте бульйон, ще раз усе перемішайте і відправте під кришкою в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
  4. Притрусіть пармезаном наприкінці, щоб сир добре розплавився. Можете подавати на стіл і насолоджуватися. Смачного!

Також пропонуємо дізнатися, як приготувати піцу з лисичками та козячим сиром.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин