ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ви багато втратили, якщо ще не куштували його: простий рецепт кавового пирога

Рецепти 10:29 - 13 березня 2025

Цей популярний американський десерт готується легко, з дешевих інгредієнтів, а смакує незабутньо

Ви багато втратили, якщо ще не куштували його: простий рецепт кавового пирога

Рецепт кавового пирога/Фото: Budget Bytes

Кавовий пиріг – популярний американський десерт, хоч й походить він з Німеччини 17 століття. Свою назву він отримав не тому, що робиться з кави, а тому, що найкраще ним ласувати з кавою. Якщо ви ніколи раніше не готували кавовий пиріг, тоді приготуйтеся до незабутнього задоволення.

Інгредієнти

Для крихти зверху

  • 85 грамів борошна
  • 150 грамів коричневого цукру
  • 2 чайні ложки меленої кориці
  • 100 грамів вершкового масла, холодного

Тісто для пирога

  • 200 грамів борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • ½ чайної ложки харчової соди
  • ¼ чайної ложки солі
  • 110 грамів вершкового масла, розм’якшеного
  • 100 грамів цукру
  • 2 великих яйця кімнатної температури
  • 2 чайні ложки екстракту ванілі
  • 225 грамів сметани кімнатної температури

Для начинки

  • 50 грамів цукру
  • 1 ½ чайної ложки меленої кориці

Спосіб приготування

  1. Розігрійте духовку до 180°. Почніть з приготування суміші для крихти. У кухонному комбайні змішайте борошно, коричневий цукор і корицю. Потім наріжте кубиками холодне вершкове масло та додайте його в комбайн. Змішайте масло з рештою інгредієнтів протягом декількох секунд, поки суміш не перетвориться в крихту. Не перестарайтеся, у вас мають вийти й крупні крихти. Відкладіть суміш крихти в сторону.
  2. Тепер для тіста для пирога змішайте сухі інгредієнти (борошно, розпушувач, харчову соду та сіль) у великій мисці.
  3. В окремій великій мисці змішайте розм’якшене вершкове масло та цукор за допомогою ручного міксера, поки вони добре не з’єднаються. Додайте яйця та ваніль у миску та перемішайте до однорідності. Тепер додайте сметану в миску і ненадовго перемішайте з рештою інгредієнтів до однорідності.
  4. Додайте сухі інгредієнти в ту саму миску, що й вологі інгредієнти. Перемішуйте на низькій швидкості, поки суміш не з’єднається.
  5. Вистеліть форму для випічки пергаментним папером. Додайте половину тіста для торта у форму для випічки та рівномірно розподіліть його.
  6. Далі приготуйте цукрову суміш з корицею для начинки. У невелику миску додайте цукровий пісок і мелену корицю і перемішайте їх.
  7. Рівномірно висипте весь цукор з корицею на перший шар тіста для пирога.
  8. Тепер додайте решту тіста для пирога поверх цукрового шару з корицею. Потім за допомогою гумової лопатки акуратно рівномірно розподіліть тісто по формі для випікання, намагаючись не порушити цукровий шар з корицею. Переконайтеся, що тісто розподілено до країв форми.
  9. Готову суміш для крихти рівномірно викладаємо на пиріг. Випікайте пиріг у попередньо розігрітій духовці 45-50 хвилин. Або перевіряйте зубочисткою, доки вона не залишиться чистою.
  10. Вийміть пиріг з духовки та дайте йому охолонути приблизно 15 хвилин, перш ніж вийняти пергаментний папір з форми для випічки. Наріжте на бажану кількість порцій і насолоджуйтесь!

Кабачковий торт: Це найсмачніша страва з кабачків.

Джерело: Budget bytes

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин