Цибульники: рецепт старовинної страви української кухні

Рецепти 12:41 - 18 жовтня 2021

Подавайте цибульники разом із борщем або як самостійну страву

Цибульники: рецепт старовинної страви української кухні

Фото: Pixabay/ Автор: WangDaxiong

Приготувати бюджетну та дуже смачну страву легко. Особливо популярні цибульники в Західній Україні, зокрема у Львові, адже саме там починається історія цієї страви. Під час облоги Львова татарами жінки в голодуючому місті годували своїх захисників майже виключно цибульниками.  

За технологією приготування цибульники схожі до дерунів та кабачкових оладків. Проте є відмінності. 

Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля
  • пшеничне борошно
  • яйця
  • сіль
  • перець

Спосіб приготування:

  1. Подрібніть цибулю ножем або терткою.
  2. В іншій посудині змішайте яйце, борошно, сіль та перець. Тісто повинне бути, як густа сметана.
  3. На розігріту сковорідку додайте трохи олії та поступово ложкою викладайте масу.
  4. Цибульники обсмажте з обидвох сторін.

Інколи пропонують цибульники не смажити, а запікати в духовці. 

Читайте, як приготувати домашній картопляний пиріг. 

Джерело: Meta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
0 коментарів