Верещака: як приготувати старовинну українську страву

Рецепти 16:42 - 23 жовтня 2021

Верещаку подають як самостійну страву з млинцями, пампушками або свіжоспеченим хлібом

Верещака: як приготувати старовинну українську страву

Як приготувати верещаку/Фото: Unsplash/Ahmad

Верещака ― це ароматні свинячі реберця, запечені у квасі зі спеціями і часником. Традиційно для приготування страви використовувався буряковий квас, але чому б не спробувати приготувати її з темним хлібним квасом. Його можна купити сьогодні в будь-якому магазині.

Раніше страва була поширена по всій території України. Верещака обов'язково повинна бути дуже жирною, ситною, калорійною. Адже цю поживну страву цінували саме за те, що давала сили, необхідні для важкої роботи в полі або зимових військових походів.

Пропонуємо рецепт страви з темним хлібним квасом.

Інгредієнти

  • 0,8-1 кг свинячих реберець
  • 0,75-1 л темного хлібного квасу
  • 1 головка часнику
  • 2-3 ст. л. соняшникової олії
  • 1 ч. л. орегано
  • 2 ст. л. борошна
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ст. л. панірувальних сухарів
  • 2-3 гілочки петрушки
  • сіль і перець за смаком

Можна додати буряк, щоб наблизитися до традиційного варіанту.

Спосіб приготування

  1. Свинячі ребра наріжте по 1-2 сегменти, посоліть і поперчіть. За допомогою преса вичавіть зубчики головки часнику.
  2. Підсмажте свинину на сковорідці з невеликою кількістю соняшникової олії до рум'яної скоринки.
  3. Перекладіть ребра у глибоку форму для запікання і посипте орегано. Влийте у форму з ребрами квас в такій кількості, щоб він покрив вміст сковороди.
  4. Запікайте свинину із квасом у духовці при температурі 180 градусів протягом години.
  5. Готові ребра перекладіть в ємність і накрийте фольгою, щоб вони залишалися гарячими до подачі. Квас злийте в окремий посуд і випарюйте протягом 15 хвилин.
  6. Додайте борошна і вершкового масла, щоб згустити соус. Потрібно перемішувати, щоб соус залишався однорідним і без грудочок.
  7. При подачі ще теплі ребра полийте соусом і присипте сухарями. За бажанням додайте гілочки петрушки.

Подавайте до столу!

Раніше ми писали, як приготувати хачапурі по-аджарськи.

Джерело: Klopotenko.com

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
0 коментарів