Смачна випічка до какао: рецепт сирно-бананового торту

Рецепти 17:20 - 24 жовтня 2021

У холодні вечори перед телевізором - це те, що потрібно

Автор: Анна Калиниченко
Рецепт торта з бананами

Смачний рецепт сирно-бананового торта. Фото: pinterest.com

Якщо ви обожнюєте банани, то цей рецепт якраз підійде вам. Ніжний творог і солодкий банан є відмінним тандемом для десерту. Давайте готувати разом! 

Інгредієнти для тіста:

  • яйця (4 шт.),
  • цукор (180 г),
  • борошно (180 г),
  • какао-порошок (5 ст. л.),
  • розпушувач тіста (7 г),
  • вода (4 ст. л.).

Інгредієнти для крему: 

  • пастоподібний сир (250 г),
  • цукор (160 г),
  • желатин (15 г),
  • вершки 33% (500 мл),
  • банан (1 шт.),
  • вода (0,25 склянки),
  • шоколад темний тертий (100 г).

Інгредієнти для начинки: 

  • банан (3-4 шт.).

Інгредієнти для просочення: 

  • коньяк (1 ст. л.),
  • цукор (2 ст. л.),
  • вода (0,5 склянки).

Як готувати:

  1. Почнемо приготування з бісквіта: відокремлюємо жовтки від білків. Збиваємо в мисці жовтки з гарячою водою, поступово додаючи цукор. Перемішуємо до його повного розчинення.
  2. В іншій збиваємо білки - до консистенції міцної піни. Борошно просіваємо з розпушувачем через сито, додаємо до нього какао, перемішуємо.
  3. На збиті жовтки викладаємо білки і борошняну суміш. Акуратно перемішуємо силіконовою лопаткою зверху вниз.
  4. Розігріваємо духовку до 180°С. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом або вистилаємо пергаментним папером. Виливаємо тісто в неї і ставимо в гарячу духову шафу приблизно на 30 хвилин. Потім дістаємо бісквіт і чекаємо, поки він охолоне.
  5. Далі вирізаємо ножем внутрішню частину бісквіта, відступаючи від краю близько 2 см і залишаючи дно. Відставляємо вирізані частини в сторону.
  6. Для просочення з'єднуємо воду, цукор і трохи коньяку. Змащуємо цією сумішшю корж.
  7. Тепер готуємо крем. Для цього банан подрібнюємо за допомогою блендера, а желатин розчиняємо у воді. Додаємо до банану сир і цукор, перемішуємо до повного розчинення цукру.
  8. Збиваємо вершки, а желатин розпускаємо на водяній бані. Потім додаємо його до сирно-бананової маси. Все перемішуємо, потім додаємо вершки і натертий шоколад.
  9. Банани для начинки чистимо, ріжемо на половинки або часточками, укладаємо на дно просоченого бісквіта. Потім зверху викладаємо крем, а на нього подрібнені шматочки бісквіта, які ми вирізали раніше з середини.
  10. Зверху можна посипати також какао для декору або прикрасити часточками банана.
  11. Прибираємо торт у холодильник на ніч, щоб він добре просочився і застиг.

Смачного! 

Якщо кортить поїсти несолодкого, то радимо приготувати сочні свинячі реберця. 

Також разом із дітками можете приготувати смачні і веселі страви на Хелловін. 

Джерело: Апостроф

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
0 коментарів