RU UA
1

Меживо з баклажанів: рецепт із української національної кухні

Рецепти 08:40 - 27 жовтня 2021

Для приготування страви вам знадобиться приблизно 40 хвилин

Меживо

Как приготувати меживо/Фото: intvua.com for Pinterest

Меживо - це овочеве рагу, яке можна приготувати з різних продуктів. В основному ця страва подається в холодному вигляді як закуска. Редакція Meta.ua підготувала для вас рецепт із української національної кухні.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 500 г;
  • Олія 3-4 ст. л.;
  • Цибуля - 2 шт;
  • Помідори – 200 г.
  • Яблучний оцет 1 ст. л.;
  • Сіль і перець чорний мелений за смаком.
  • Цукор – 1 ст. л.

Приготування:

  1. Баклажани наріжте кружальцями, посоліть та поперчіть.
  2. У сковороді розігрійте 2 ложки олії на середньому вогні. Баклажани необхідно обсмажити до золотистої скоринки (3-4 хвилини з кожного боку).
  3. Невеликими шматочками потрібно нарізати цибулю. Потім обсмажити до рум'яності на середньому вогні.
  4. Помідори полийте окропом, очистіть від шкірки та протріть через сито. Змішайте з оцтом, сіллю, цукром та перцем.
  5. У глибоку сковороду складіть баклажани разом із цибулею. Залийте томатним соусом.
  6. Тушкуйте на середньому вогні 13-15 хвилин. Перед подачею охолодіть.

Меживо готове! Смачного!

Раніше ми поділилися рецептом курячого рамена.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин