ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Хліб, який тане в роті — додайте сир і отримаєте ідеальну випічку

Рецепти 20:51 - 24 червня 2025

Як сир в хлібі робить його пухким і ароматним

Хліб, який тане в роті — додайте сир і отримаєте ідеальну випічку

Хліб, який тане в роті — додайте сир і отримаєте ідеальну випічку / Фото: Freepik

Сирний хліб — це простий хліб з нейтральним смаком, схожий на звичайний білий хліб.

Вам знадобиться:

  • 1 1/4 чайної ложки сухих дріжджів
  • 1/4 склянки теплої води
  • 3/4 склянки яєчних білків або 6-7 яєчних білків
  • 3/4 склянки сиру з цільного молока
  • 3 1/2 склянки хлібної муки
  • 1 чайна ложка солі

Спосіб приготування:

  1. Зберіть усі інгредієнти. Змішайте теплу воду та дріжджі у великій мисці. Залиште на 5 хвилин, доки не з'явиться піна.
  2. Тим часом змішайте яєчні білки і сир у блендері або кухонному комбайні. Накрийте кришкою і змішуйте до однорідної маси.
  3. Додайте сирну суміш до дріжджової суміші і збийте до однорідності.
  4. За допомогою дерев'яної ложки додайте борошно і сіль до вологої суміші і перемішайте до однорідності (тісто буде липким).
  5. Викладіть тісто на злегка присипану борошном поверхню і вимішуйте приблизно 5 хвилин або до однорідності, але так, щоб воно залишалося трохи липким, додаючи борошно за потреби.
  6. Сформуйте з тіста кулю і покладіть у злегка змащену маслом миску. Накрийте і залиште в теплому місці, щоб тісто піднялося і збільшилося в об'ємі вдвічі, приблизно на 1 годину.
  7. Вистеліть форму для хліба пергаментним папером.
  8. Притисніть тісто і викладіть на злегка присипану борошном поверхню. Акуратно розгладьте і сформуйте тісто у вигляді хліба, загорнувши краї під низ.
  9. Покладіть сформоване тісто швом вниз у підготовлену форму для хліба. Накрийте і залиште в теплому місці, щоб воно піднялося і збільшилося в об'ємі майже вдвічі (приблизно 30 хвилин).
  10. Розігрійте духовку до 200 °C. За допомогою гострого ножа зробіть неглибокий надріз уздовж середини хліба.
  11. Випікайте хліб 40–45 хвилин, доки він не стане порожнистим на дотик. За 10–15 хвилин до кінця випікання накрийте хліб фольгою, щоб він не підгорів.
  12. Негайно вийміть хліб із форми і дайте йому повністю охолонути на решітці, перш ніж нарізати.

Нещодавно ми ділилися рецептом ягідного киселю.

Джерело: Allrecipes

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин