Хліб, який тане в роті — додайте сир і отримаєте ідеальну випічку
Як сир в хлібі робить його пухким і ароматним

Хліб, який тане в роті — додайте сир і отримаєте ідеальну випічку / Фото: Freepik
Сирний хліб — це простий хліб з нейтральним смаком, схожий на звичайний білий хліб.
Вам знадобиться:
- 1 1/4 чайної ложки сухих дріжджів
- 1/4 склянки теплої води
- 3/4 склянки яєчних білків або 6-7 яєчних білків
- 3/4 склянки сиру з цільного молока
- 3 1/2 склянки хлібної муки
- 1 чайна ложка солі
Спосіб приготування:
- Зберіть усі інгредієнти. Змішайте теплу воду та дріжджі у великій мисці. Залиште на 5 хвилин, доки не з'явиться піна.
- Тим часом змішайте яєчні білки і сир у блендері або кухонному комбайні. Накрийте кришкою і змішуйте до однорідної маси.
- Додайте сирну суміш до дріжджової суміші і збийте до однорідності.
- За допомогою дерев'яної ложки додайте борошно і сіль до вологої суміші і перемішайте до однорідності (тісто буде липким).
- Викладіть тісто на злегка присипану борошном поверхню і вимішуйте приблизно 5 хвилин або до однорідності, але так, щоб воно залишалося трохи липким, додаючи борошно за потреби.
- Сформуйте з тіста кулю і покладіть у злегка змащену маслом миску. Накрийте і залиште в теплому місці, щоб тісто піднялося і збільшилося в об'ємі вдвічі, приблизно на 1 годину.
- Вистеліть форму для хліба пергаментним папером.
- Притисніть тісто і викладіть на злегка присипану борошном поверхню. Акуратно розгладьте і сформуйте тісто у вигляді хліба, загорнувши краї під низ.
- Покладіть сформоване тісто швом вниз у підготовлену форму для хліба. Накрийте і залиште в теплому місці, щоб воно піднялося і збільшилося в об'ємі майже вдвічі (приблизно 30 хвилин).
- Розігрійте духовку до 200 °C. За допомогою гострого ножа зробіть неглибокий надріз уздовж середини хліба.
- Випікайте хліб 40–45 хвилин, доки він не стане порожнистим на дотик. За 10–15 хвилин до кінця випікання накрийте хліб фольгою, щоб він не підгорів.
- Негайно вийміть хліб із форми і дайте йому повністю охолонути на решітці, перш ніж нарізати.
Нещодавно ми ділилися рецептом ягідного киселю.
Джерело:
Allrecipes
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні