Розсипчастий плов з куркою: покроковий рецепт

Рецепти 09:02 - 29 жовтня 2021

Приготування цієї страви не займе багато часу

Плов

Покроковий рецепт плову з куркою/Фото: anny.cooking for Instagram

Традиційний плов готують з бараниною, а винахід варіанта з куркою, як це не дивно, приписують собі французи. Плов із куркою стане ідеальним варіантом обіду для всієї родини. Редакція Meta.ua підготувала вам покроковий рецепт цієї страви.

Інгредієнти:

  • Довгозернистий рис – 350 г;
  • Куряче філе – 2 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Часник - 3-4 часточки +1 головка (за бажанням);
  • Лавровий лист – 2 шт;
  • Вода – 600600 мілілітрів;
  • Соняшникова олія – 50 мілілітрів:
  • Сіль, перець, приправа до плову до смаку.

Приготування:

  1. Соломкою поріжте очищену моркву, куряче філе та цибулю на середні кубики.
  2. М'ясо необхідно посолити та поперчити. У велику сковороду налийте олію і посмажте на ній цибулю. Додайте філе та смажте ще 5 хвилин.
  3. До сковороди додайте моркву. Усі інгредієнти необхідно посмажити ще 5 хвилин.
  4. Усі компоненти необхідно залити водою та додати рис. Потім до інгредієнтів додайте приправу, сіль, очищений часник та окремо голівку часнику. Зверху покладіть два лаврові листочки і накрийте кришкою.
  5. Плов необхідно довести до кипіння, після чого потрібно зменшити вогонь і залишити на плиті ще на 17 хвилин.
  6. Після того як мине відведений час, необхідно відставити страву з гарячої поверхні та залишити на 3 хвилини під кришкою настоюватися.

Плов із куркою готовий! Смачного!

Раніше ми поділилися рецептом печива з морквою.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин