RU UA
1

Готуємо українські буцики: покроковий рецепт

Рецепти 13:45 - 02 листопада 2021

Подавайте страву із шкварками, сметаною, медом чи варенням

Готуємо українські буцики: покроковий рецепт

Буцики: рецепт старовинної української страви/Фото: Unsplash/Jessica Tan

Буцики ― старовинна українська страва, про яку забули сучасні кулінари, однак вони дуже прості у приготуванні. Поширена страва була на Полтавщині, зараз її готують не часто. Ззовні буцики схожі на вареники, але без начинки. Пропонуємо рецепт цієї оригінальної страви української кухні.

Інгредієнти

  • 200 г борошна
  • 0,5 склянки молока
  • 1 ст. л. сметани
  • 100 г вершкового або топленого масла
  • 0,5 ч. л. солі
  • пучка соди

Спосіб приготування

  1. У мисці просіяти борошно, додати сіль і соду. Усе перемішати.
  2. Додати молоко і сметану. Замісити туге тісто.
  3. Накрити тісто рушником і залишити на 30 хвилин, щоб воно стало еластичним.
  4. Розкачати пласт товщиною 2 мм.
  5. Нарізати тісто квадратиками. Квадратик можна згорнути у формі конверта, але над цим не варто думати.
  6. У киплячій підсоленій воді відварити квадратики.
  7. Обсмажити буцики на вершковому маслі до появи легкої золотистої скоринки.

Страву можна зробити солоною і подавати її із шкварками чи сметаною. Або ж навпаки ― солодкою. Тоді буцики подають із медом чи варенням. 

Раніше ми писали, як приготувати українську національну страву меживо. 

Джерело: Кomanchi

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин