Готуємо українські буцики: покроковий рецепт
Подавайте страву із шкварками, сметаною, медом чи варенням

Буцики: рецепт старовинної української страви/Фото: Unsplash/Jessica Tan
Буцики ― старовинна українська страва, про яку забули сучасні кулінари, однак вони дуже прості у приготуванні. Поширена страва була на Полтавщині, зараз її готують не часто. Ззовні буцики схожі на вареники, але без начинки. Пропонуємо рецепт цієї оригінальної страви української кухні.
Інгредієнти
- 200 г борошна
- 0,5 склянки молока
- 1 ст. л. сметани
- 100 г вершкового або топленого масла
- 0,5 ч. л. солі
- пучка соди
Спосіб приготування
- У мисці просіяти борошно, додати сіль і соду. Усе перемішати.
- Додати молоко і сметану. Замісити туге тісто.
- Накрити тісто рушником і залишити на 30 хвилин, щоб воно стало еластичним.
- Розкачати пласт товщиною 2 мм.
- Нарізати тісто квадратиками. Квадратик можна згорнути у формі конверта, але над цим не варто думати.
- У киплячій підсоленій воді відварити квадратики.
- Обсмажити буцики на вершковому маслі до появи легкої золотистої скоринки.
Страву можна зробити солоною і подавати її із шкварками чи сметаною. Або ж навпаки ― солодкою. Тоді буцики подають із медом чи варенням.
Раніше ми писали, як приготувати українську національну страву меживо.
Джерело:
Кomanchi
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ