Несолодка паска за давнім рецептом: для неї потрібен смалець
Верхню частину можна прикрасити косичками з дріжджового тіста

Фото: zaxid.net
У дитинстві випічка у бабусі завжди здавалася смачнішою, тому можна взяти на озброєння наступний рецепт паски, щоб відтворити атмосферу безтурботності та легкості.
Сьогодні пропонуємо звернути увагу на дуже старий метод приготування випічки на великодній стіл, про який у наші дні вже мало хто пам'ятає.
Інгредієнти
- Дріжджі - 100 г
- Борошно - 2 кг
- Яєчні жовтки - 10 шт
- Цукор - 3 ст.л
- Молоко - 1 л
- Сметана - 150 г
- Масло вершкове - 150 г
- Смалець - 1 ст.л
- Олія рослинна - 100 г
- Сіль
Рецепт паски
- Для опари злегка підігрійте молоко і розведіть у ньому дріжджі з цукром. Не забудьте додати 8 ложок борошна. Через 20 хвилин суміш має збільшитися, а зверху покриється пінкою.
- Далі потрібно збити жовтки зі сметаною, маслом вершковим, смальцем і сіллю, а потім з'єднати з опарою порціями і з борошном, що залишилося.
- Замішуйте тісто і періодично підливайте масло, щоб отримати кращу текстуру, зробити його м'якшим. Залиште на 1 годину в теплі, щоб піднялося.
- Обімніть і дайте йому ще 60 хвилин відпочити.
- Змастіть кожну формочку смальцем і наповніть приблизно на дві третини тістом. Залиште на 40 хвилин, щоб воно ще піднялося.
- Верхівки змастіть збитим яйцем і випікайте 1 годину за 170 градусів.
Також пропонуємо урізноманітнити меню на Великдень із цим рецептом лаваша з червоною рибою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні