Паска, яка не черствіє: секрет ідеальної свіжості
Цей рецепт неодмінно стане вашим улюбленим!

Паска, яка не черствіє/Фото: AI
Ця паска вражає не лише своїм смаком, а й текстурою, що залишається м’якою та ніжною протягом тривалого часу. Вона поєднує в собі класичний рецепт і елементи справжнього італійського Панетоне, роблячи кожен шматочок незабутньо смачним. Рецепт простий у виконанні, а результат вас точно здивує!
Інгредієнти:
- 25 г живих дріжджів (або 8 г сухих).
- 200 г теплого молока.
- 6 жовтків.
- 25 г меду.
- 160 г вершкового масла.
- 160 г цукру.
- 10 г ванільного цукру.
- Цедра 1 апельсина.
- 15 мл апельсинового соку.
- 450 г борошна (рекомендується Манітоба з 14% білка).
- 50 г додаткового борошна (за потреби)
Для макронажу (декору):
- 160 г цукру.
- 20 г кукурудзяного крохмалю.
- 6 г какао (за бажанням).
- 60 г яєчного білка.
- 40 г мигдального борошна.
- Мигдальні пелюстки для прикраси
Інструкція:
- Приготування тіста. У великій мисці змішуємо дріжджі, молоко, жовтки, цукор, мед і борошно. Добре перемішуємо, потім додаємо апельсиновий сік, цедру та м’яке масло. Вимішуємо тісто 10-15 хвилин (найкраще за допомогою тістоміса), поки воно не стане еластичним. Тісто має бути м’яким.
- Підйом тіста. Накриваємо миску рушником і ставимо в тепле місце на 3-4 години, поки воно не збільшиться вдвічі. Ідеально – ставити в духовку з увімкненою лампочкою.
- Формування пасок. Якщо додаєте родзинки або шоколад (заздалегідь вимочені в ромі чи коньяку), додаємо їх на цьому етапі, після чого даємо тісту ще раз піднятися. Якщо залишаємо класичний варіант із цедрою, ділимо тісто на 4 частини, формуємо кульки і викладаємо їх у форми, заповнюючи їх на 1/4 висоти. Даємо ще трохи підрости, поки тісто не підніметься до половини форми.
- Приготування макронажу. Змішуємо всі інгредієнти до однорідності, перекладаємо в кондитерський мішок і наносимо на поверхню пасок. Для прикраси додаємо мигдальні пелюстки.
- Випікання. Розігріваємо духовку до 170°C і випікаємо протягом 30 хвилин. Дозволяємо охолонути, і насолоджуємося м’якою паскою, яка надовго зберігає свою свіжість.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Головне за сьогодні