ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Паска, яка не черствіє: секрет ідеальної свіжості

Рецепти 19:08 - 22 березня 2025

Цей рецепт неодмінно стане вашим улюбленим!

Паска, яка не черствіє: секрет ідеальної свіжості

Паска, яка не черствіє/Фото: AI

Ця паска вражає не лише своїм смаком, а й текстурою, що залишається м’якою та ніжною протягом тривалого часу. Вона поєднує в собі класичний рецепт і елементи справжнього італійського Панетоне, роблячи кожен шматочок незабутньо смачним. Рецепт простий у виконанні, а результат вас точно здивує!

Інгредієнти:

  • 25 г живих дріжджів (або 8 г сухих).
  • 200 г теплого молока.
  • 6 жовтків.
  • 25 г меду.
  • 160 г вершкового масла.
  • 160 г цукру.
  • 10 г ванільного цукру.
  • Цедра 1 апельсина.
  • 15 мл апельсинового соку.
  • 450 г борошна (рекомендується Манітоба з 14% білка).
  • 50 г додаткового борошна (за потреби)

Для макронажу (декору):

  • 160 г цукру.
  • 20 г кукурудзяного крохмалю.
  • 6 г какао (за бажанням).
  • 60 г яєчного білка.
  • 40 г мигдального борошна.
  • Мигдальні пелюстки для прикраси

Інструкція:

  1. Приготування тіста. У великій мисці змішуємо дріжджі, молоко, жовтки, цукор, мед і борошно. Добре перемішуємо, потім додаємо апельсиновий сік, цедру та м’яке масло. Вимішуємо тісто 10-15 хвилин (найкраще за допомогою тістоміса), поки воно не стане еластичним. Тісто має бути м’яким.
  2. Підйом тіста. Накриваємо миску рушником і ставимо в тепле місце на 3-4 години, поки воно не збільшиться вдвічі. Ідеально – ставити в духовку з увімкненою лампочкою.
  3. Формування пасок. Якщо додаєте родзинки або шоколад (заздалегідь вимочені в ромі чи коньяку), додаємо їх на цьому етапі, після чого даємо тісту ще раз піднятися. Якщо залишаємо класичний варіант із цедрою, ділимо тісто на 4 частини, формуємо кульки і викладаємо їх у форми, заповнюючи їх на 1/4 висоти. Даємо ще трохи підрости, поки тісто не підніметься до половини форми.
  4. Приготування макронажу. Змішуємо всі інгредієнти до однорідності, перекладаємо в кондитерський мішок і наносимо на поверхню пасок. Для прикраси додаємо мигдальні пелюстки.
  5. Випікання. Розігріваємо духовку до 170°C і випікаємо протягом 30 хвилин. Дозволяємо охолонути, і насолоджуємося м’якою паскою, яка надовго зберігає свою свіжість.

Із цим рецептом ви спечете білий хліб за 30 хвилин.

Джерело: emiliya.yevtushenko

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин