Ось ваш новий фірмовий десерт: рецепт ніжного й пухкенького японського чизкейка
Здається, що японці змогли зробити прекрасний десерт довершеним

Ось ваш новий фірмовий десерт: рецепт ніжного й пухкенького японського чизкейка/Фото: Bigger bolder baking
Японський чизкейк зберігає всі сильні сторони класичного чизкейка, але додає одну рису, яка робить його ще ніжнішим та смачнішим – пухку текстуру. Цей десерт за текстурою перебуває десь між типовим крем-сиром та заварним кремом.
Інгредієнти
- 225 грамів крем-сиру
- 60 грамів вершкового масла
- 105 грамів молока
- 6 великих яєць, розділених на білки та жовтки
- 20 мл лимонного соку
- 2 чайні ложки екстракту ванілі
- 170 грамів цукру
- 105 грамів борошна
- 2 ½ столові ложки кукурудзяного крохмалю
- ¼ чайної ложки солі
- ¼ чайної ложки винного каменю
Спосіб приготування
- Змастіть маслом герметичну круглу форму. Якщо форма, для торта, наприклад, не герметична, то обгорніть її фольгою. Також підготуйте глибоке деко або більшу форму для водяної бані, вкрийте дно кухонним рушничком, щоб форма з чизкейком не їздила.
- Розтопіть разом сир, масло та молоко в мікрохвильовій печі приблизно 1,5 хвилини. Збийте суміш, поки грудок не залишиться. Потім збийте разом з яєчними жовтками, лимонним соком, екстрактом ванілі та половиною цукру.
- Додайте в сиру суміш просіяне борошно, крохмаль та сіль. Збийте, поки не зникнуть грудочки, відставте.
- За допомогою міксера збийте яєчні білки на середній швидкості. Коли безе почне набувати форми, додайте винний камінь. Коли маса загусне і досягне пікової м'якості, повільно додайте цукор, що залишився. Збийте, поки безе стане глянцевим, збільшиться в об’ємі та триматиме форму.
- За допомогою ложки візьміть 1/3 безе та додайте в сирне тісто, щоб суміш розпушилася. Замішайте безе швидко, але обережно, щоб мінімізувати здування. Додайте безе, що залишилося, до повного змішування. Отримане тісто на цьому етапі має бути легким і повітряним.
- Вилийте тісто для чизкейка в підготовлену форму. Помістіть чизкейк у деко або у більшу форму, а потім поставте в духовку. Залийте кип'яток у зовнішню форму, приблизно до половини стінок форми, щоб зробити водяну баню. Будьте обережні, щоб вода не потрапила на тісто.
- Випікайте на нижній решітці в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці протягом 18 хвилин, потім опустіть температуру до 160 градусів на 12 хвилин. Потім вимкніть духовку і злегка відкрийте дверцята на 30 хвилин. Потім повністю вийміть з духовки, щоб десерт охолов при кімнатній температурі.
- Перемістіть чизкейк з форми на тарілку і подавайте до столу. Смачного!
Пропонуємо також приготувати картопляний кіш, який чудово підійде для обіду чи вечері. Гриби додадуть йому смаку та соковитості. Вийде справді класно.
Джерело:
Bigger bolder baking
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні