Шашлички зі скумбрії в духовці: ніжний смак і мінімум зусиль
Простий рецепт соковитої скумбрії, яка стане окрасою будь-якого столу

Шашлички зі скумбрії в духовці / Фото: Instagram Іриска Дімітрова
Шукаєте ідею для легкої й смачної страви? Скумбрія в маринаді, запечена у вигляді маленьких шашличків на шпажках, — саме те, що потрібно! Соковита, ароматна риба без зайвого жиру — чудовий варіант для обіду або святкової вечері. Рецептом поділилась фудблогерка Іриска Дімітрова.
Нам потрібно:
- 2 тушки скумбрії
Для маринаду:
- 1 ч л коріандру
- 1 ч л паприки
- 0,5 ч л сушеного часнику
- 1,5 ст л соку лимона
- 1 ст л оливкової олії
- 2 ст л соєвого соусу
- 1/3 ч л солі
Готуємо наші рулетики:
Для початку ретельно промиваємо тушку скумбрії під холодною водою. Відділяємо голову та хвіст, обережно видаляємо нутрощі, обов'язково прибираємо чорну плівку всередині — вона може надавати страві гіркуватого присмаку.
Рибу нарізаємо шматочками завтовшки приблизно 1,5 см. Потім акуратно виймаємо хребет, щоб залишити тільки ніжне філе. Перекладаємо підготовлені шматки у глибоку ємність.
Далі заливаємо рибу маринадом. Даємо скумбрії настоятися мінімум 30 хвилин, аби вона увібрала аромати.
Кожен шматочок акуратно скручуємо рулетиком і насаджуємо на шпажки, формуючи міні-шашлички. Викладаємо їх на деко, застелене пергаментом.
Запікаємо в розігрітій до 200 °C духовці протягом 20–25 хвилин до золотистої скоринки. Готову страву подаємо зі свіжими овочами або легким салатом.
Невеличка порада: якщо бажаєте ще більш насиченого смаку, можна додати до маринаду трохи тертого імбиру або краплю гірчиці.
Смачного!
Раніше ми ділились рецептом соковитої пасти з морепродуктами.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!