ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Шашлички зі скумбрії в духовці: ніжний смак і мінімум зусиль

Рецепти 20:00 - 26 квітня 2025

Простий рецепт соковитої скумбрії, яка стане окрасою будь-якого столу

Шашлички зі скумбрії в духовці

Шашлички зі скумбрії в духовці / Фото: Instagram Іриска Дімітрова

Шукаєте ідею для легкої й смачної страви? Скумбрія в маринаді, запечена у вигляді маленьких шашличків на шпажках, — саме те, що потрібно! Соковита, ароматна риба без зайвого жиру — чудовий варіант для обіду або святкової вечері. Рецептом поділилась фудблогерка Іриска Дімітрова.

Нам потрібно:

  • 2 тушки скумбрії

Для маринаду:

  • 1 ч л коріандру
  • 1 ч л паприки
  • 0,5 ч л сушеного часнику
  • 1,5 ст л соку лимона
  • 1 ст л оливкової олії
  • 2 ст л соєвого соусу
  • 1/3 ч л солі

Готуємо наші рулетики:

Для початку ретельно промиваємо тушку скумбрії під холодною водою. Відділяємо голову та хвіст, обережно видаляємо нутрощі, обов'язково прибираємо чорну плівку всередині — вона може надавати страві гіркуватого присмаку.

Рибу нарізаємо шматочками завтовшки приблизно 1,5 см. Потім акуратно виймаємо хребет, щоб залишити тільки ніжне філе. Перекладаємо підготовлені шматки у глибоку ємність.

Далі заливаємо рибу маринадом. Даємо скумбрії настоятися мінімум 30 хвилин, аби вона увібрала аромати.

Кожен шматочок акуратно скручуємо рулетиком і насаджуємо на шпажки, формуючи міні-шашлички. Викладаємо їх на деко, застелене пергаментом.

Запікаємо в розігрітій до 200 °C духовці протягом 20–25 хвилин до золотистої скоринки. Готову страву подаємо зі свіжими овочами або легким салатом.

Невеличка порада: якщо бажаєте ще більш насиченого смаку, можна додати до маринаду трохи тертого імбиру або краплю гірчиці.

Смачного!

Раніше ми ділились рецептом соковитої пасти з морепродуктами.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин