Оригінальна страва на Великдень: солона грудка з молока та яєць
Солона грудка чудово поєднується з хлібом та овочами

Солона грудка/Фото: сккрін з відео emiliya.yevtushenko
Солона грудка — це традиційна українська страва, яку часто готують до Великодня. Вона являє собою смачний молочний продукт, що нагадує рікоту або м'який сир, але з додаванням яєць, сметани та кропу, що надає їй неповторного смаку. Грудка часто подається як закуска або доповнення до основних страв на святковому столі.
Інгредієнти:
- 1 л молока.
- 10 яєць (найкраще використовувати домашні для насиченого кольору).
- 1.5 ч.л солі.
- 200 г сметани 21%.
- 70 г вершкового масла
- Кріп за смаком.
Приготування:
- В окремій мисці збиваємо яйця до однорідності за допомогою віничка.
- У тепле молоко додаємо сіль, сметану, збиті яйця та дрібно нарізаний кріп. Готуємо на малому вогні, поки суміш не почне відокремлювати сироватка.
- Під час приготування встановлюємо сито в іншу миску і застилаємо його марлею в кілька шарів. Проціджуємо грудку, гарно загортаємо її в марлю.
- Залишаємо на 7-8 годин, щоб зайва рідина стікала.
- Потім акуратно розгортаємо марлю, нарізаємо грудку на порційні шматки та смакуємо.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Головне за сьогодні