ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Оригінальна страва на Великдень: солона грудка з молока та яєць

Рецепти 16:15 - 22 березня 2025

Солона грудка чудово поєднується з хлібом та овочами

Солона грудка/Фото: сккрін з відео emiliya.yevtushenko

Солона грудка — це традиційна українська страва, яку часто готують до Великодня. Вона являє собою смачний молочний продукт, що нагадує рікоту або м'який сир, але з додаванням яєць, сметани та кропу, що надає їй неповторного смаку. Грудка часто подається як закуска або доповнення до основних страв на святковому столі.

Інгредієнти:

  • 1 л молока.
  • 10 яєць (найкраще використовувати домашні для насиченого кольору).
  • 1.5 ч.л солі.
  • 200 г сметани 21%.
  • 70 г вершкового масла
  • Кріп за смаком.

Приготування:

  1. В окремій мисці збиваємо яйця до однорідності за допомогою віничка.
  2. У тепле молоко додаємо сіль, сметану, збиті яйця та дрібно нарізаний кріп. Готуємо на малому вогні, поки суміш не почне відокремлювати сироватка.
  3. Під час приготування встановлюємо сито в іншу миску і застилаємо його марлею в кілька шарів. Проціджуємо грудку, гарно загортаємо її в марлю.
  4. Залишаємо на 7-8 годин, щоб зайва рідина стікала.
  5. Потім акуратно розгортаємо марлю, нарізаємо грудку на порційні шматки та смакуємо.

Готуємо різотто з беконом в духовці: рецепт на 4 порції.

Джерело: emiliya.yevtushenko

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин