Апельсиновий хлібець з родзинками
Ніжні і пухка здоба до чаю

Апельсиновий хлібець з родзинками/Фото: скрін
Неймовірно смачна і ароматна здоба. Просто неможливо відірватись, так це смачно! Робити його не складно і дуже цікаво.
Інгредієнти:
- 150 мл молока
- 20 г дріжджів
- 60 г цукру
- Пакуночок ванільного цукру
- 0,5 ч.л солі
- 60 г масла
- 2 яйця
- 400 г борошна
Для начинки:
- 50 г масла
- 90 г цукру
- 1 ч.л кориці
- Цедра двох апельсинів
- 100 г родзинок
В теплому молоці розвести дріжджі і чайну ложечку цукру. Залишити на 10
хвилин.
Яйця збити з цукром.
До оживших дріжджів додати яйця, сіль, ванільний цукор. Всипати борошно і
почати заміс тіста, поступово додаючи мʼяке масло.
Готове тісто еластичне, мʼяке і не липне до рук.
Залишити його підійти у 2 рази. Обім'яти і дати ще раз підійти у 2 рази.
Потім перекласти на робочу поверхню, розкатати в пласт 40х50 см.
Змастити маслом, посипати цукром з корицею, цедрою апельсина і родзинками.
Розрізати на 12 частин і кожну частинку згорнути навпіл.
Форму для випікання хліба або кексу змастити маслом і викласти підготовлені шматочки по черзі згином вверх та згином вниз. Залишити підійти до країв форми.
Випікати при 180°C 30 хвилин. Дати повністю охолонути.
Для глазурі змішати 50 г цукрової пудри з ложкою апельсинового фрешу. Полити нею хлібець.
Пропонуємо також приготувати картопляний кіш, який чудово підійде для обіду чи вечері. Гриби додадуть йому смаку та соковитості. Вийде справді класно.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!