ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Курка у вершковому соусі з лимоном і часником

Рецепти 15:36 - 29 квітня 2025

Покроковий рецепт приготування курки у вершковому соусі з лимоном і часником

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін

Курка у вершковому соусі з лимоном і часником. Цю вершкову курку з лимоном і часником можна подавати з сезонним салатом як смачну основну страву для обіду або вечері.

Інгредієнти:

  • 2 ст. л. борошна
  • 2 філе курячої грудки (австралійської), розрізані горизонтально навпіл
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 40 г масла
  • 1 лимон, тонко нарізаний
  • 1 ріпчаста цибуля (коричнева), тонко нарізана
  • 2 зубчики часнику, роздавлені
  • 1 ст. л. відціджених молодих каперсів
  • 1/4 склянки (60 мл) лимонного соку
  • 1/2 склянки (125 мл) курячого бульйону з пониженим вмістом солі
  • 1/4 склянки (60 мл) вершків (жирних)
  • 2 ст. л. дрібно нарізаного зеленої цибулі
  • 2 ст. л. дрібно нарізаної петрушки
  • 300 г молодої білої картоплі
  • 200 г зеленої квасолі, очищеної

Готуємо:

Крок 1

Насипте борошно на велику тарілку. Додайте курку й обваляйте її в борошні, злегка вдавлюючи борошно у філе.

Крок 2

Розігрійте олію та половину масла на великій сковороді на середньо-високому вогні. Додайте курку й обсмажуйте по 2-3 хвилини з кожного боку або доки вона не стане золотисто-коричневою і повністю приготується. Перекладіть на тарілку.

Крок 3

Додайте решту масла до сковороди. Додайте скибочки лимона і готуйте по 1 хвилині з кожного боку або до карамелізації. Перекладіть на тарілку.

Крок 4

Зменште вогонь до середнього. Додайте в сковороду цибулю, часник і каперси. Готуйте, помішуючи, 5 хвилин або доки цибуля не стане м’якою. Додайте лимонний сік і доведіть до кипіння. Готуйте 1 хвилину або поки суміш злегка не увариться. Додайте бульйон і вершки, доведіть до кипіння.

Крок 5

Поверніть курку й скибочки лимона у сковороду. Доведіть до кипіння. Готуйте 2-3 хвилини або поки соус не загусне. Приправте. Зніміть з вогню. Посипте зеленою цибулею та петрушкою.

Крок 6

Тим часом відваріть картоплю в каструлі з киплячою водою протягом 15 хвилин або до готовності, додавши квасолю за 3 хвилини до кінця варіння. Злийте воду.

Крок 7

Рівномірно розкладіть курячу суміш по порційних тарілках. Полийте соком із сковороди. Подавайте з картопляно-квасолевою сумішшю.

Суп з сочевиці та коричневого рису з локшиною та овочами.

Джерело: taste

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин