Курка у вершковому соусі з лимоном і часником
Покроковий рецепт приготування курки у вершковому соусі з лимоном і часником

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін
Курка у вершковому соусі з лимоном і часником. Цю вершкову курку з лимоном і часником можна подавати з сезонним салатом як смачну основну страву для обіду або вечері.
Інгредієнти:
- 2 ст. л. борошна
- 2 філе курячої грудки (австралійської), розрізані горизонтально навпіл
- 1 ст. л. оливкової олії
- 40 г масла
- 1 лимон, тонко нарізаний
- 1 ріпчаста цибуля (коричнева), тонко нарізана
- 2 зубчики часнику, роздавлені
- 1 ст. л. відціджених молодих каперсів
- 1/4 склянки (60 мл) лимонного соку
- 1/2 склянки (125 мл) курячого бульйону з пониженим вмістом солі
- 1/4 склянки (60 мл) вершків (жирних)
- 2 ст. л. дрібно нарізаного зеленої цибулі
- 2 ст. л. дрібно нарізаної петрушки
- 300 г молодої білої картоплі
- 200 г зеленої квасолі, очищеної
Готуємо:
Крок 1
Насипте борошно на велику тарілку. Додайте курку й обваляйте її в борошні, злегка вдавлюючи борошно у філе.
Крок 2
Розігрійте олію та половину масла на великій сковороді на середньо-високому вогні. Додайте курку й обсмажуйте по 2-3 хвилини з кожного боку або доки вона не стане золотисто-коричневою і повністю приготується. Перекладіть на тарілку.
Крок 3
Додайте решту масла до сковороди. Додайте скибочки лимона і готуйте по 1 хвилині з кожного боку або до карамелізації. Перекладіть на тарілку.
Крок 4
Зменште вогонь до середнього. Додайте в сковороду цибулю, часник і каперси. Готуйте, помішуючи, 5 хвилин або доки цибуля не стане м’якою. Додайте лимонний сік і доведіть до кипіння. Готуйте 1 хвилину або поки суміш злегка не увариться. Додайте бульйон і вершки, доведіть до кипіння.
Крок 5
Поверніть курку й скибочки лимона у сковороду. Доведіть до кипіння. Готуйте 2-3 хвилини або поки соус не загусне. Приправте. Зніміть з вогню. Посипте зеленою цибулею та петрушкою.
Крок 6
Тим часом відваріть картоплю в каструлі з киплячою водою протягом 15 хвилин або до готовності, додавши квасолю за 3 хвилини до кінця варіння. Злийте воду.
Крок 7
Рівномірно розкладіть курячу суміш по порційних тарілках. Полийте соком із сковороди. Подавайте з картопляно-квасолевою сумішшю.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!