Торт СПАРТАК: Найулюбленіший з усіх для cook_julija_simonchuk
Покроковий рецепт приготування Торт СПАРТАК

Є опис рецепта та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін
Торт СПАРТАК: Найулюбленіший з усіх для cook_julija_simonchuk!
Що треба: Форма 20х30 см:
Тісто:
борошно - 700 г;
какао - 60 г;
цукор - 300 г;
мед - 140 г;
масло - 200 г;
яйця - 4 шт;
сода - 10 г;
розпушувач - 10 г;
Крем:
молоко - 1 л;
яйця - 4 шт;
цукор - 300 г;
ванільний цукор - 10 г;
борошно - 200 г;
масло - 400 г;
Шоколадна глазур:
цукор - 6 ст.л;
какао - 3 ст.л;
вода - 3 ст.л;
масло - 50 г;
Тісто: борошно змішати з какао та розпушувачем.
Окремо в посуді зʼєднуємо масло, мед, цукор, ставимо на парову баню до розчинення. Додаємо яйця (попередньо збиті), соду і мішаємо 10 хв. Вливаємо в борошно, перемішуємо до однорідності (буде липке). Лишаємо тісто на 15 хв при кімн.температурі.
Формуємо кульки (в мене 10 шт по 155 грам), накриваємо плівкою і в холодильник на 30 хв.
Розкачуємо (між двох пергаментів)кульки трохи більше бажаного розміру, наколюємо виделкою, випікаємо при темп.180 градусів - 5-8 хв(залежить від духовки). Готовий корж обрізати по формі.
Перемастити кремом, зверху полити помадкою, боки притрусити подрібненими обрізками від коржів.
Крем: в посуд влити молоко, яйця, цукор, ванільний цукор і борошно. Перемішати до однорідності (я блендером перебила). Ставимо на парову баню і помішуємо до загустіння. Накриваємо плівкою в контакт і ставимо охолонути.
Масло кімнатн. температури збиваємо міксером додаючи поступово заварний крем.
Шоколадна глазур:
(на цей торт я взяла півтори порції тих інгредієнтів що вказані в переліку до глазурі).
Всі інгредієнти крім масла кладемо в невелику каструлю з товстим дном, перемішуємо і ставимо на невеликий вогонь і постійно мішаємо. Від появи перших бульок закипання ще варимо 3-4 хв постійно мішаючи, знімаємо з вогню. Додаємо масло, перемішуємо до однорідності, покриваємо торт. Ставимо в холодильник.
В загальному торту даємо постояти кілька годин в холодильнику (я залишаю на ніч).
Смачного
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!