Рецепт суші: як приготувати традиційну японську страву

Рецепти 15:30 - 04 листопада 2021

Приготування страви не займе багато часу

Суші

Як приготувати суші в домашніх умовах / Фото: Pexels

Суші – це традиційна японська страва, яка стала популярною у багатьох країнах. Воно подається в багатьох ресторанах, проте суші з легкістю можна приготувати на кухні.

Інгредієнти:

  • Рис для суші – 500 г;
  • Авокадо – 3 прим;
  • Огірок – 3 шт;
  • Слабосолона риба – 2 упаковки;
  • Цукор – 1 ст.
  • Соєвий соус;
  • Сир Філадельфія;
  • Пресовані водорості норі;
  • Імбир;
  • Кунжут (за бажанням).

Приготування:

  1. У каструлі закип'ятіть 750 мл води, додайте 500 г промитого рису і ретельно перемішайте. Рис необхідно варити до повного приготування.
  2. Після приготування, приберіть каструлю з плити і додайте оцет для суші і перемішайте. Накрийте кришкою і дайте постояти 15-20 хвилин.
  3. Оберніть бамбуковий килимок харчовою плівкою, так він вам прослужить довго і не зіпсується.
  4. На килимок покладіть половину листя норі. Викладіть рис так, щоб з одного краю він виступав на 1 см, а з іншого не сягав 1 см.
  5. Переверніть норі рисом донизу. Викладіть смужку сиру, огірка та авокадо.
  6. Акуратно загортаємо рол і прокочуємо його.
  7. На рол викладаємо шматочки риби і знову прокочуємо його в килимку.
  8. Гострим ножем, змоченим у воді, нарізаємо рол на 8 шматочків.
  9. Прикрашаємо за бажанням кунжутом та васабі.

Раніше ми поділилися рецептом курячих грудок з помідорами та сиром у духовці.

Джерело: Мeta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин