Улюблений банановий хліб Єлизавети ІІ: рецепт незвичної випічки
Можна також полити хліб карамельною глазур'ю

Смачний банановий хліб. Фото: Botanichka
Колишній королівський шеф-кухар Даррен МакГрейді поділився рецептом, який часто використовувався у Букінгемському палаці під час зимових свят. Він заявив, що у холодильнику весь час зберігався банановий хліб. Так що, наприклад, якщо раптом принцеса Анна з'являлася і затримувалася на полудень, коли вони закривали кухню, роблячи перерву в роботі, то завжди під рукою була легка страва. Принц Чарльз теж любив цей десерт. Давайте спробуємо дивовижний королівський хліб.
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 220 г борошна
- ¼ чайної ложки солі
- 1 чайна ложка ванільного порошку чи цукру
- 180 г цукру
- 120 г олії
- 450 г білих родзинок
- 60 г вишні (можна сушеної)
- 450 г стиглих бананів
- 30 г нарізаних волоських горіхів
Спосіб приготування бананового хліба:
- Розігрійте духовку до 200 °C.
- Змастіть форму олією і постеліте пергамент.
- Повільно утріть олію в борошно та сіль.
- Додайте цукор, волоські горіхи, родзинки та вишню.
- Зробіть в суміші, що вийшла, поглиблення в центрі і розбийте туди яйця.
- Розімніть банани, додайте їх до яєць висипте і порошок ванільний, а потім добре перемішайте все в центрі миски.
- Коли маса в центрі миски стане однорідною, змішайте її з тим, що залишилося на краях.
- Перелийте тісто у вже підготовлену і форму для хліба і запікайте банановий десерт у духовці близько 45 хвилин або поки зубочистка, якою ви проколюєте хліб, не залишатиметься чистою.
- Банановий хліб можна нарізати такими ж шматочками, як і звичайний хліб або кекс. Особливих доповнень не вимагає — можна подумати хіба що про відповідний сорт чаю.
Смачного!
Ми радимо приготувати гарячий шоколад у домашніх умовах.
Також можете скуштувати сирні пончики за нашим рецептом.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!