Рецепт лазаньї болоньєзе з соусом бешамель

Рецепти 09:45 - 10 листопада 2021

Приготуйте страву з італійської кухні

лазінья

Класична лазінья болоньєзе з соусом бешамель/Фото: Pexels

Лазання – це запіканка з листів пасти та двох видів соусу. Страва з італійської кухні, яка набула популярності по всьому світу. Редакція Meta.ua підготувала вам рецепт лазаньї болоньєзе з соусом бешамель.

Інгредієнти:

  • Листи для лазаньї;
  • Яловичий фарш – 400 г;
  • Морква – 1 шт.;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Селера – 2-3 стебла;
  • Протертих томатів – 400 мл;
  • Тертий сир – 200 гр;
  • Провансальські трави – 1 год.
  • Борошно – 50 г;
  • Вершкове масло – 100 гр;
  • Молоко – 500мл;
  • Мускатний горіх – 1/2 ч.л.;
  • Сіль, перець за смаком.

Приготування:

  1. Дрібними кубиками наріжте моркву, селеру та цибулю.
  2. На розігрітій сковороді з олією обсмажте овочі протягом 5 хвилин.
  3. До овочів додайте фарш та обсмажте до готовності. Потім додайте прованські трави, сіль, перець та ретельно перемішайте.
  4. Протерті томати і трохи води додайте до сковороди, перемішайте і протушкуйте соус під кришкою на повільному вогні близько години.
  5. Для приготування соусу бешамель у сотейнику розтопіть вершкове масло, додайте муку і перемішайте до однорідної маси. Після влийте молоко і доведіть соус до загустіння, постійно помішуючи, додайте мускатний горіх і сіль - соус готовий.
  6. Візьміть форму для запікання та змастіть її дно соусом. Потім викладіть листи для лазаньї, знову соус бешамель, потім м'ясний соус та тертий сир. Викладайте шарами доти, доки не закінчаться інгредієнти. Останній шар: лист лазаньї, соус бешамель та сир.
  7. Поставте лазанню в духовку на 30-40 хвилин при 180'С.

Лазання готова! Смачного!

Раніше ми повідомляли, як приготувати бананові панкейки.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин