Шоколадний фондан: рецепт популярного французького десерту

Рецепти 14:10 - 21 листопада 2021

Вам точно сподобається такий незвичний кекс до гарячого чаю

Рецепт шоколадного фондану

Як приготувати шоколадний фондан вдома. Фото: Marie Claire

Сьогодні ми готуватимемо разом з вами кекс із шоколадного бісквітного тіста. Його особливістю є тверда хрумка скоринка і рідка серцевина. Для фундана готують бісквітне тісто з додаванням вершкового масла та шоколаду. 

Цей десерт також відомий як Lava Cake, перекладається як "тістечко з лавою", тому в російськомовних країнах нерідко можна зустріти фондан під назвами "шоколадна лава" або "шоколадний вулкан". 

Давайте спробуємо його приготувати зараз.

Інгредієнти для шоколадного фондану:

  • 4 ст. л какао 50 г білого шоколаду
  • 200 г чорного 70% шоколаду
  • 200 г масла
  • 4 яйця
  • 3 яєчні жовтки
  • 90 г тростинного цукру
  • 25 г борошна

Приготування:

  1. Візьміть невеликі форми і змастіть їх маслом, після чого трохи присипте какао.
  2. Розтопіть на водяній бані масло разом із чорним і білим шоколадом. Далі над водяною лазнею збивайте яйця, жовтки та цукор доки суміш не збільшиться в об'ємі вдвічі.
  3. Додайте в шоколад борошно і добре перемішайте.
  4. Потім з'єднайте шоколадну та яєчну суміші і перемішайте.
  5. Розподіліть тісто за формами і поставте на 10 хвилин у попередньо розігріту до 180 градусів духовку.

Смачного вам!

Ми також радимо приготувати в домашніх умовах твердий сир.

Оскільки наближаються морози та холодні вечори, то можете приготувати за нашими рецептами топ-3 зігріваючих напої. 

Джерело: Marie Claire

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
0 коментарів