Чим замінити майонез: топ-5 смачних та корисних соусів

Рецепти 11:11 - 29 листопада 2021

Ці смачні та корисні заправки замінять майонез у будь-яких стравах

Смачні та корисні альтернативи майонезу

Смачні та корисні альтернативи майонезу/Фото: Рixabay

Всі знають, що майонез - не найкорисніший для здоров'я продукт. У той же час, він є одним із найпопулярніших заправок для салатів. Розповідаємо, якими смачними та корисними соусами можна замінити майонез.

Сметанний соус з гірчицею

Рецепт сметанного соусу з гірчицею/Фото: Рixabay

Інгредієнти:

  • 2 варені жовтки;
  • 200 г сметани;
  • 1 столова ложка гірчиці;
  • сіль за смаком.

Сметану рекомендується використовувати найжирнішу – не менше 20%. Вона густіша і добре триматиме форму салатів. Розітріть жовтки зі сметаною, додайте інші інгредієнти. Збийте соус блендером, щоб одержати повітряну текстуру.

Сирний соус

Цей соус вийде густий і до смаку та консистенції найбільш схожим на майонез.

Рецепт стрного соуса/Фото: Рixabay

Інгредієнти:

  • 200 мл знежиреного йогурту без добавок чи кефіру;
  • 200 г зернистого сиру;
  • 2 варені жовтки;
  • 2 чайні ложки гірчиці;
  • 2 чайні ложки лимонного соку;
  • сіль за смаком.

З'єднайте всі інгредієнти в мисці та ретельно збийте блендером. Для рівномірнішої консистенції можна перед приготуванням перетерти сир на сито.

Йогуртовий соус

Рецепт йогуртового соуса/Фото: Рexels

Інгредієнти:

  • 180 мл грецького йогурту;
  • 1 середній огірок;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 1 ст. л. дрібно порубаної зелені (кріп, петрушка, можна кінзу);
  • щіпка свіжомеленого чорного перцю.

Очистіть огірок від шкірки і натріть на тертці разом із часником. Додайте інші інгредієнти та перемішайте соус.

Заправка з авокадо

Рецепт заправки з авокадо/Фото: Рexels

Інгредієнти:

  • 1 авокадо;
  • 1 зубчик часнику;
  • сік половинки лайма;
  • 1 ч. л. зелені;
  • 1/3 ч. л. солі;
  • щіпка свіжомеленого чорного перцю;
  • 60 мл кип'яченої води.

Вийміть ложкою м'якоть з авокадо, очистіть часник і дрібно порубайте зелень. Подрібніть усі інгредієнти блендером та додайте в соус воду. Кількість води можна контролювати залежно від бажаної консистенції заправки.

Хумус

Цей соус внесе навіть у звичні страви пряну незвичайну нотку.

Рецепт хумусу/Фото: Рexels

Інгредієнти:

  • 400 г вареного нуту;
  • 60 мл свіжого лимонного соку;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 2 ст. л. води;
  • 1 ч. л. куміну;
  • ½ ч. л. коріандру;
  • 1 зубчик часнику;
  • сіль та чорний перець за смаком;
  • 1/3 ч. л. паприки.

Подрібніть нут, лимонний сік, олію, воду, кумін, коріандр та часник за допомогою блендера. За смаком додайте сіль та перець.

Ці соуси можна сміливо використовувати для олів'є, оселедецьця під шубою, м'яса по-французьки, як маринад та інші страви.

Раніше ми ділилися рецептом заварного тістечка.

Джерело: Мeta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин