Як приготувати гречаники: старовинний український рецепт

Рецепти 17:25 - 29 листопада 2021

Спробуйте приготувати у себе на кухні цю страву

Гречаники

Покроковий рецепт гречаників/Фото: Рецепти Смачного Блога for Pinterest

Гречана каша – це одна з найкорисніших і найсмачніших круп. Раніше її використовували не тільки у вигляді цільного зерна, а й у вигляді борошна. Наші пращури часто готували з гречки оладки-гречаники. Редакція Meta.ua розкаже, як приготувати гречаники, і коротку історію страви.

Історія страви

У XI—XII столітті з Азії на територію сучасної України завезли гречку, з якої почали робити борошно та крупу. В українській кухні з'явилися гречаники, гречані пампушки з часником, гречані галушки із салом та інші страви.

У давнину українські гречаники готувалися з гречаного борошна з молоком та яйцем, неодмінно на дріжджах, а випікалися у духовці. Однак згодом рецепт страви модернізували.

Як приготувати гречаники

Інгредієнти:

  • Фарш – 500 г;
  • Яйце – 2 шт;
  • Цибуля – 2 шт;
  • Гречане борошно - 150-200 г;
  • Сіль, перець – до смаку.

Приготування:

  1. Усі інгредієнти змішайте та замісіть густе тісто. Потім йому необхідно дати настоятися кілька годин.
  2. З тіста сформуйте оладки і викладіть на змащене лист, залийте томатним або сметанним соусом і поставте випікатися на 20-30 хвилин.

Раніше ми поділилися рецептом пиріжків із капустою.

Джерело: Мeta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин