Латкес: класичний рецепт єврейської страви

Рецепти 15:48 - 02 грудня 2021

Страва досить знайома для поціновувачів українських дерунів

Латкес

Як приготувати латкес/фото: Tasty Notes for Pinterest

Латкес – це традиційне частування на єврейське свято Ханука. Цю страву можна легко переплутати з дерунами, адже вони зовні однакові, однак у латкесі є один секретний інгредієнт, який надає страві особливого смаку.

Інгредієнти:

  • Картопля – 3 шт;
  • Цибуля – 1/4;
  • Пшеничне борошно – 1 ст.
  • Тертий сир пармезан – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт;
  • Олія для смаження;
  • Перець та сіль – за смаком.

Приготування:

  1. Очистіть картоплю від шкірки і натріть на грубій тертці.
  2. Подрібніть цибулю блендером або дрібно наріжте ножем.
  3. Відіжміть із картоплі зайвий сік.
  4. У глибокій ємності змішайте всі інгредієнти.
  5. На розігрітій сковороді викладіть по 1-2 столові ложки картопляної маси і обсмажте з двох сторін.
  6. Готову страву подавайте зі сметаною.

Раніше ми повідомляли, як спекти ідеальне вівсяне печиво.

Джерело: Хcook

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
RU UA
1